Két zártkapus meccsre számíthat a magyar válogatott a románok szerint

A román szövetség elnöke nem akart tippelni arra vonatkozólag, zártkapus lesz-e a román válogatott következő selejtezője. A sport.ro nevű román oldal szerint viszont feltehetően ott lehetnek a nézők Bukarestben az északírek ellen, a portál ugyanakkor azt valószínűsíti, hogy a visszaeső magyaroknak két nézők nélküli meccset is kell majd játszania a sorozatban.

A román szövetség elnöke, Răzvan Burleanu szerint pénteken jelenti be az UEFA milyen döntést hozott az október 11-én lejátszott Románia-Magyarország Európa-bajnoki selejtezővel kapcsolatban. A román futballvezér nem bocsátkozott jóslásokba, de reménykedik benne, hogy nem kell zárt kapuk mögött lejátszaniuk november 14-én az Észak-Írország elleni selejtezőjüket.

Burleanuval ellentétben ugyanakkor az egyik román portál bátran közzétette, szerintük mire lehet majd számítani az UEFA-tól. Ezek szerint Romániában is feltűnt, hogy míg a magyarokat rasszizmus miatt is vizsgálják, addig velük szemben nem merült fel ez a vád.

Éppen ezért a sport.ro úgy véli, hogy jó eséllyel megúszhatják a zártkaput novemberben. Ugyanakkor velünk kapcsolatban hozzáteszi a cikkíró, a magyar válogatott minden valószínűség szerint nézők nélkül kell, hogy lejátssza a következő két selejtezőjét - lévén, hogy a magyarok visszaesők, a tavalyi budapesti magyar-román is zártkapus volt, ezért az UEFA nem lesz velük szemben elnéző. 

Mint ismeretes, az UEFA 12 napja jelentette be, hogy fegyelmi eljárás indult a román és a magyar szövetséggel szemben is az október 11-én lejátszott bukaresti Eb-selejtezőn történtek miatt. A magyar bűnlajstroma a következő: a szurkolók rasszista viselkedése, nézőtéri rendbontások, pirotechnikai eszközök használata – a teljesség kedvéért: emellett az is szerepel a listában, hogy a csapat ötnél több sárga lapot kapott.

https://www.youtube.com/watch?v=EozaSXd4rnE

Érdekes módon a román oldalon semmilyen rasszista cselekményt nem fedeztek fel, de azóta a magyar szurkolók is akcióba lendültek a különböző fórumokon, sőt, az erdélyi Civil Elkötelezettség Mozgalom hivatalos panaszt tett a román szurkolók rasszista magatartása miatt.

https://www.youtube.com/watch?v=qe1x3DQi6Gg

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?