MOL Liga: az Újpest ellen tört meg a jég Csíkszeredában (FOTÓK)

A kiválóan védő Ruczuj vezérletével büntetőlövésekkel győzte le a HSC az Újpest csapatát, megszakítva az elmúlt időszak rossz szériáját.

Már az első percben emberelőnybe került a hazai gárda, azonban nem tudtak jelentősebb helyzetet kialakítani Ágoston kapuja előtt, de az 5. percben kapott emberelőnnyel az UTE sem tudott jobban sáfárkodni. Kemény mezőnyjáték folyt, a kapukat nem igazán fenyegette veszély. A 11. perc hozza meg az első igazán nagy helyzetet, emberelőnyben Satek lő hatalmas kapuvasat, amire a 17. percben válaszol az UTE Elomo szólója után, a harmad azonban gól nélküli döntetlennel ér véget.

A szombati meccsen halvány teljesítményt nyújtó hazai gárda Ruczuj vezérletével átvészelte a második harmad elején Spady kiállítása alatti nehéz perceket, a 25. percben aztán kinyílt a gólzsák: a kanadai hátvéd adott óriási passzt a leshatáron ólálkodó Sjölundnak, aki kíméletlenül bevarrta a szólót. Ritmust váltott az UTE, az egyenlítő találat azonban nem egy kidolgozott akció, hanem egy szerencsésen megpattanó korong révén született meg, amely a teljes csíki védelmet becsapta, Mihaliknak könnyű volt az üres kapuba helyezni. A 37. percben újra vezetéshez jutott a kék-fehér együttes: Bíró Mátyás tett vissza egy korongot Ágoston kapuja mögül, Curilla a vas alá vágta a játékszert, a bírók gólt jeleztek, bár a lelátóról nehéz volt megítélni, hogy szabályos találat született-e. Tény, hogy Ágoston kivételével az újpestiek nem reklamáltak, inkább gyorsan egyenlítettek, a csíki védelem menetrend szerinti gyermeteg bakiját használta ki Coleman, ismét döntetlenre alakítva az állást.

A harmadik harmad ismét meddő mezőnyjátékot hozott, bár Sjölund és Bíró Mátyás előtt is akadtak ígéretes lehetőségek, ezek sorra kimaradtak, csakúgy mint a túloldalon a ma is remeklő Mihalik-Elomo-Tapio sor próbálkozásai.  Az 52. percben aztán hatalmas lehetőséghez jut a HSC, a kettő az egy ellen meglóduló Sateket akasztaja a fején Durak, jogos a 2+2 perc. A hazai csapat azonban nem tud élni a lehetőségekkel, az 57. percben Sjölund ismét szólót vét, a végén pedig Ruczujnak kell gondoskodnia, hogy hosszabbításra mentse a mérkőzést.

Hosszabbítás, melyben újabb nagy lehetőséghez jut a HSC, Elomo ül ki testre ütésért, az emberelőny azonban ismét kimarad, az utolsó másodpercekben pedig az UTE szerzi meg kis híján a győzelmet, de Ruczuj újabb bravúrja azt jelenti, hogy szétlövésben dől el a plusz pont sorsa.

Az első sorozatban Mihalik betalál, míg Satek kihagyja a büntetőt, azonban a következő körökben sem Elomo, sem pedig Tapio nem tud túljárni Ruczuj eszén, Sjölund és Curilla elegánsan oldják meg a rávezetéseket, a hálás közönség pedig vastapssal jutalmazza a megszolgált győzelmet.

Mestermérleg.
Christer Dreberg: “Ma egy sokkal koncentráltabb csapat lépett jégre, mint tegnap, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, kapuvasat lőttünk, szólókat vezethettünk. Egy nagy védelmi megingás után egyenlített az ellenfél, továbbra is azon vagyunk, hogy ilyenek ne fordulhassanak elő. Az elmúlt gyengébben sikerült periódus után viszont nagyon örülök a győzelemnek.”
Szilassy Zoltán: “Nem volt egy szép mérkőzés, hatalmas mezőnymunka folyt a pályán. A meccs vége felé és a ráadásban fizikálisan az ellenfél fölé tudtunk ugyan nőni, de a lehetőségeinket nem tudtuk kihasználni. A döntetlen a játék képe alapján reális eredménynek mondható, a szétlövések lutrija ma a HSC-nek kedvezett.”

 

Kimaradt?