Halep visszavágott Bouchard-nak Wimbledonért

A női tenisz-világbajokság Vörös csoportjának első fordulójában a Simona Halep két szettben legyőzte a kanadai Eugenie Bouchard-t. Ugyanebben a  csoportban a ranglistavezető Serena Williams a szerb Ana Ivanovics ellen lépett először pályára, és két 6:4-es szettben nyert.

Halep és Bouchard eddig kétszer mérte össze erejét, és bár Indian Wellsben döntő játszmában a román lány győzött, a wimbledoni teniszbajnokságon az elődöntőben a kanadai teniszező  örülhetett – más kérdés, hogy ott végül kikapott a cseh Petra Kvitovától, így mindketten GS-torna-siker nélkül állnak.

Ezúttal azonban a román már a meccs elején állva hagyta ellenfelét, első két adogatását rögvest elvette, míg sajátját 15:40-ről megfordította. Ezt a két bréklabdát leszámítva Bouchard ráadásul még csak megszorítani sem tudta Halepet egészen 6:2, 4:3-ig. Fogadóesélyhez itt sem jutott, és 5:3-nál Halep a szettben másodszor, a meccsen negyedszer is elvette a 20 éves kanadai szerváját, így 70 perc alatt lerendezte az összecsapást (6:2, 6:3).

A csoportok első két helyezettje jut a szombati elődöntőbe. A Fehér csoport mérkőzései kedden: Maria Sarapova (orosz, 2.)–Caroline Wozniacki (dán, 8.); Petra Kvitová (cseh, 3.)–Agnieszka Radwanska (lengyel, 6.).

Kapcsolódók

Kimaradt?