Nyilasi: majdnem összevertek minket a gyűlölködő románok

„Felugrottunk mindannyian a kispadon, a románok pedig majdnem összevertek hatunkat" - így idézte fel Nyilasi Tibor a Sport TV stúdiójában, mi történt Bukarestben, Szalai Ádám meg nem adott góljánál a kispadján. Dárdai Pál stábjának tagja hozzátette, olyan gyűlölködést életében még nem tapasztalt soha közönségtől, mint Romániában, és úgy vont mérleget a két találkozóról, hogy a magyar foci némi levegőhöz jutott.

A stáb tagjaként Nyilasi Tibor testközelből élte át a magyar válogatott Romániában és a Feröer-szigeteken lejátszott selejtezőjét. Az FTC legendája a Sport TVZuhanyhíradó c. műsorában vont mérleget az összesen négy pontot hozó összecsapásokról.

„Nagy levegőhöz jutott a magyar futball és Dárdai Pál csapata. Az előjelek nem voltak jók, az első fordulóban elszenvedett vereség után sokan kritizálták a játékosokat. Ezután 50 ezer gyűlölködő román elé kellett kimenni. Elég régen benne vagyok a futballban, de olyat még nem éltem át, mint Bukarestben. Nem arról volt szó, hogy 50 ezer ember fütyül, hihetetlen gyűlölet volt a levegőben. A második félidőben hátrányból, ilyen körülmények között állt talpra a csapat, úgyhogy én maximálisan elégedett vagyok a döntetlennel. Ilyen nyomást magyar csapat ritkán bír ki. Képtelenség volt három nappal később egy ütőképes, lendületes csapatot a pályára küldeni. Az volt ott a feladat, hogy Feröert valahogy birkózzuk le. Ma Európában futballkáosz van. A nagyok befürdenek, a kicsik lábra kapnak. Mindenki lógó orral ült a meccs után, de Dárdai Pál mondta a játékosoknak, hogy örüljenek már, hiszen nyertünk és ezért is három pontot adnak” – fogalmazott, majd konkrét részletekre is kitért.

Például arra, mit éltek át Bukarestben, Szalai Ádám meg nem adott góljánál. „Felugrottunk mindannyian a kispadon, a románok pedig majdnem összevertek hatunkat, aztán miután kiderült, hogy les miatt nem adták meg, gúnyosan a szemünkbe röhögtek. Ha megadják, állítom, hogy megnyerjük a meccset” - fogalmazott.

A korábbi válogatott labdarúgó Nikolics hajrában kihagyott lehetőségéről a következőket mondta: kérdeztem Nikót utána, és azt mondta, az volt a fejében, hogy átvegye a labdát és maga elé tegye, harmadik gondolat nem.

Nyilasi a Szalai Ádám teljesítményét firtató kérdésre annyit felelt, a Hoffenheim légiósa mindkét mérkőzésen nagyot harcolt, de az igaz, hogy Feröeren nem értették meg egymást Nikolics Nemanjával.

Kimaradt?