A románoknál fegyverarzenál volt a magyar drukkerek szerint

A DigiSport Reggeli Start című hétfői adásában a román-magyar Eb-selejtezőre induló magyar szurkolói vonat szervezői elmondták, nagyon jó hangulatban telt a túra – írja a sport24.hu.

Mint ismert, a tavalyi román-magyar mérkőzéssel ellentétben idén nem gyűlt meg a román hatóságok baja a magyar ultrákkal, a rendfenntartó erőknek csak a románok huligánok adtak munkát. A szurkolói vonat így épségben megúszta a hazautat is.

A szervezők közül Molnár-Tóth Marianna elmondta, közel ezren utaztak velük, és ötöd annyi kár keletkezett a vonatban, mint tavaly, és azt is többnyire az ellenfél szurkolói okozták, mivel a határon átlépve egy betondarabbal megdobták az egyik vagont.

„Folyamatosan dobáltak minket petárdákkal egyik oldalról a Dinamo, másik oldalról a Steaua-drukkerek. A rendőrök pedig húsz percig nem csináltak semmit, ezután ürítették ki a dinamósok szektorát. Míg mi csak nemzeti színű zászlókat vihettünk be a stadionba, a románoknál kész fegyverarzenál volt, és többek között egy olyan drapéria is, ami 1920-ra emlékeztetett." – nyilatkozta Poszpischek Tamás.

A Reggeli Startban elhangzott, a román rendőrökkel is jól együttműködtek a magyar szurkolók. Az utat egyébként a válogatott tagjai állták, de nem mindenki fogadta el ezt a felajánlást, így gyűjtést szerveztek a vonaton. Ebből több mint 400 ezer forint gyűlt össze, ezt egy beteg kisgyermek kapja majd.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?