Dárdai: hosszú évek után sikerül pontot rabolni Bukarestből

Tapssal fogadták a magyar újságírók Dárdai Pált, a magyar válogatott szövetségi kapitányát a Románia elleni 1-1-es döntetlent követő sajtótájékoztatón. A magyar szakember büszke tanítványaira, hiszen - mint mondta - a magyar válogatott évek óta nem távozott ponttal Bukarestből, gólt sem szerzett, sőt még gólhelyzete sem volt.

„Nem úgy kezdtünk ahogy terveztem, nem úgy húztuk meg az első tíz percet, ahogy szerettem volna. Amíg nem kerültünk hátrányba, addig nem nyugodtunk meg” – mondta Dárdai Pál. A magyar edzőnek nem tetszett, hogy az ellenfél többször került helyzetbe, de ugyanakkor tudta, hogy annyit futottak, hogy érezhető volt, hogy ha így folytatják, akkor elfáradnak.

„A második félidőben így nem is tudták ezt a tempót tartani. Ekkor at mondhatom, fölénybe is kerültünk" - tette hozzá a kapitány, aki szerint a második félidőben szét is zilálhatták volna a román csapatot. A szakember szerint Gera Zoltán volt a mérkőzés legjobbja. "A románok nem leptek meg semmivel, talán csak azzal, hogy a védekezésüket kissé visszahúzták" – mondta újságírói kérdésre.

Dárdai úgy fogalmazott: nagyon jó érzés volt számára, hogy a szurkolók éltették. "Régóta járnak ide, nemhogy pontot nem tudtunk hazavinni, de még gólt sem szereztünk 33 éve. Nagyon megérdemelték már ezt" – üzente a drukkereknek. A szövetségi kapitány elárulta, az első félidő végén nem érzett nagy veszélyt, alig várta, hogy a gól után az öltözőbe menjenek, s meglépje az előre eltervezett cseréket. "Mondom még egyszer, hogy ennyit nem lehet futni, mint a románok tették az első félidőben. Biztos voltam, hogy a második félidőben meglesznek a lehetőségek. A románok eltaktikázták magukat" – vélekedett.

A magyar kapitány azt mondta: nem szeretne elégedetlen hangokat hallani, hiszen négy napja volt összerakni a csapatot. Szerinte kiélezett mérkőzés volt, a skót játékvezető jól ellátta a feladatát. A két csapat játékosai nagyon sportszerűek voltak, reméli, hogy a szurkolók között sem lesznek problémák.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?