Románia–Magyarország (élő helyszíni tudósítás)

Raul Rusescu 45. percben lőtt góljával szerezte meg Románia a vezetést Magyarország ellen a két ország labdarúgóválogatottjának Európa-bajnoki selejtező mérkőzésén. A 81. percben Dzsudzsák egyenlített. A hangulat fergeteges volt, a csapatok az életükért harcoltak. A maszol.ro a helyszínről tudósított a mérkőzésről.

Óriási ünneplést kapott a magyar csapat, a játékosok a mezeiket a szurkolóknak dobálták. A végén együtt énekelték el a magyar és a székely himnuszt.

Vége, 1-1. Ez férfimunka volt.

94. perc - Király lehúzta a mérkőzés talán utolsó beadását.

91. perc - Korcsmár is kapott egy sárgát. Közben a pályán is fokozódik a hangulat, a játékosok kakaskodnak egyet.

Négy perc hosszabbítás lesz.

90. perc - Chipciu összeszed egy sárgát Király fellökéséért

87. perc - a magyar csapat győzni akar, nem vonult vissza az egyenlítő gól megszerzése után. Dzsudzsák óriási helyzetet hozott össze magának a baloldalon, a labda elcsurgott a román kapu előtt.

80. perc - nagyszerű szabadrúgáshoz jutott a magyar válogatott. 22 méter, középen. Dzsudzsák készülődik, góóóóóóól! 1-1

Harcoljatok, harcoljatok! - zengi a magyar galeri. Ezzel eddig sem volt baj.

76. perc - ismét cserél Dárdai: Tőzsér jön, Gera megy.

75. perc - Elek Ákos óriásit rúgott ellenfelébe. Besárgult érte.

71. perc - magyar szöglet. Csak Király és egy védő (a kakasülőről nem látjuk, hogy ki) nincs a román tizenhatosban. Megfordult, a 4-es, tehát Kádár volt. A szögletből semmi nem lett, a románok kifejelték.

70. perc - felrobbant a stadion, amikor Rusescu a hálóba juttata a lasztit. De les volt, marad az 1-0.

69. perc - Juhász Roland belépést a kemény harcokat látott skót sípmester sem tűrhette, sárgát adott érte.

66. perc - Pițurcă is cserél: Sânmărtean le, Tănase fel. A veterán középpályás olyan ünneplést kap, mint anno Hagi.

63. perc - elsőnek a magyarok cserélnek. Lovrencsics helyére jön Simon Krisztián.

62. perc - kicsit elfeküdt a meccs. A csapatok keresik egymáson a fogást.

58. perc - sokkal motiváltabban jöttek ki Dzsudzsákék, letámadnak és labdabirtoklásra törekednek.Nem csoda, gólt kell lőniük a pontszerzés érdekében.

Ismét katonadalokat hallhatunk 50 ezer torokból. Várják őket az erdélyi testvéreik, át kell kellniük a Kárpátokon. Olyan jól sikerült a dal, hogy újrakezdték.

50. perc - a románok is újraénekelték a himnuszt.

46. perc - megkezdődött a második félidő. A magyar galeri magasba emelte a zászlókat, éneket valamit, de a hangorkántól nem lehetett hallani, hogy mit.

A román közszolgálati televízió kommentátorai a mennyekbe emelik Sânmărteant az első féidőben nyújtott teljesítménye és a gólnál adott (lesgyanús) beadása miatt.  Az első 45 perc statisztikái egyébként egyértelmű román fölényről árulkodnak: a házigazdák hetven százalékban birtkolták a labdát.

19.48 - szünet

45. perc - Románia-Magyarország 1-0, Raul Rusescu a lehető legjobbkor érkezett középen és Király kapujába bikázott.

39. perc - hááááát, ez pedig gól volt. Dzsudzsák beadását Tătărușanu kapujába fejelte Szalai. A szerkesztőségben ülő kollégák szerint valóban lesről indult a Hoffenheim csatára. Bocsi Callum mester!

36. perc - beszorította a vendégeket a román csapat. A stadion szerint 'az anyjukon vannak'. A magyarok hősiesen védekeznek. Mindenhol, mindig van egy felszabadító védő.

Hogy mondjunk valamit a játékvezetőkről is: nincs mit mondani róluk, a skótok derekasan végzik a dolgukat.

34. perc - román szöglet. Maxim beadását Grigore fejelte mellé.

30. perc - sárgát kapott Gardoș.

Úgy tűnik nem volt üres beszéd Dárdai Pál magyar szövetségi kapitány optimizmusa. Kifejezetten felüdülő látvány a magyar csapatot nézni a tavalyi zakó után.

22. perc - Raț 22 méteres lövését könnyedén fogja Király.

18. perc - veszélyes szabadrúgást kapott Magyarország 18 méterre Tătărușanu kapujától. Dzsudzsák beívelése túl hosszú, elszáll mindenki felett.

17. perc - első magyar szöglet. Dzsudzsák beadása elakadt egy román védő fején. Most a magyarok támadnak, A románok teljes csapattal a saját térfelükre szorultak.

Sokkal jobban hallani a magyar szurkolókat, mint tavaly.

15. perc - óriási román helyzet, Maxim baloldalon tört be a magyar büntetőfelületre és lőtt 10 méterről fölé.

Hoppá! a Rohamosztag megelégelte a 'milicisták' folyamatos petárdázását és még két szektorral odébb tolta a Dinamo-galerit.

10. perc - Elek Ákos fájlalja a jobb combját, nem kizárt, hogy csere lesz belőle.

8. perc - magyarok mintha egy kicsit kiegyenlítették volna a meccset. Most a középpályán folyik a harc.

A román galeri egy óriásmolinóval emlékezteti a román alkotmány első cikkelyére a vendégeket: Románia nemzeti, egységes, szuverén, független és oszthatatlan. Románul, tehát nem értik!

4. perc - a románok nagy lendülettel kezdenek és teljesen beszorították a Dárdai-fiúkat a saját térfelükre.

19.01 - megkezdődött a mérkőzés.

19.00 - elszabadultak az indulatok. A dinamósokkal egyszerűen nem bírnak a rohamrendőrök. Folyamatosan provokálják a vendégszektort. Közben a másik oldalról is támadják a magyarokat.

18.58 - megvoltak a himunszok. Semmi új az ég alatt: a Himnuszt kifütyölték, a Desteapta-te romane-t pedig a vendégszurkolók háttal hallgatták meg.

18. 50 - megtelt az Aréna. A románok I. világháborús dalokat énekelnek. "Ardealul, Ardealul ne cheama".

18.40 - a bukaresti Nemzeti Aréna hangosbemondója sikertelenül próbálja elnyomi a "Kifele a magyarokkal"-rigmust.

18.30: megkaptuk a kezdő csapatokat

--------------------

A magyar galeri hangja uralja a bukaresti Nemzeti Arénát nyolcvan perccel a Románia-Magyarország Európa-bajnoki selejtező előtt. Ennek egyszerű oka van: az 55 ezer férőhelyes stadionba egyelőre csak ők érkeztek meg. A maszol.ro ettől a pillanattól elkezdte percről-percre tudósítását.

Ahogy gyülekeznek a román szurkolók úgy áll össze, az elején bátortalanul, aztán egyre fértifasabban a "Kifele a magyarokkal az országból!”-kórus. Fog ez menni!.

Kivel is játssza következő hazai mérkőzését Románia? Észak-Írországnak így egy kicsit könnyebb dolga lesz Bukarestben.

A magyar válasz nem marad el, „Minden román büdös c..ny!”- zengi a vendégszektor.

A Magyarországról érkezettek azt is tudni vélik, hogy Székelyföld nem Románia. De most már egyre halványabb a hangjuk, egy órával a mérkőzés kezdete előtt 8-10 ezer néző már elfoglalta a helyét. Amúgy telt házat várnak, aminek a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) örül a legjobban, hiszen így 1 millió eurós bevételre tett szert.

Egy fotó erejéig megkaphattuk azt a táéjékoztató füzetet is, amivel a román rendezők „kedveskedtek” a vendégszurkolóknak. Sok öröm nem volt benne, elrontották a magyar zászlót!

Belhé van: a magyar tábor közelébe ültetett Dinamo-galeri fáklyát dobott a magyar szektor irányába. A rohamrendőrök közbeléptek és egy teljes szektorra továbbtolták a 'milicistákat'.

Háromnegyed órával a kezdő sípszó előtt bejöttek a magyar kapusok. Förgeteges sípszó fogadta őket. Aztán gyors egymásutánba befutottak a gyepre a két csapat játékosai. A hangulat fokozódik!

Székely zászlót nem látunk a magyar szektorban és erdélyi magyar településnévvel feliratozott magyar lobogó sincs. Van viszont felvidéki bőven. Köszönjük a dunaszerdahelyieknek és a komáromiaknak a látogatást!

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?