Felkészülten várják a magyar focidrukkereket

A maszol.ro fővárosban tartózkodó munkatársa, Moldován Árpád Zsolt jelenti: a román csendőrség már várja az egy óra után érkező magyar szurkolói vonatot.

https://www.youtube.com/watch?v=6GqNBy3L5ms

A Băneasa pályaudvaron Irina Drăgan, a román csendőrség szóvivője elmondta, a magyar szurkolókat húsz, egyenként hetven fős autóbusz várja, ezekkel szállítják majd őket a stadion melletti salakpályára. Az autóbuszokat helikopterek kísérik majd, és egy 1800 lejes drón, amelyik interneten keresztül küldi a felvételeket a csendőrségnek.
 
"A csendőrség mindent megtesz, hogy a román és magyar szurkolók ne találkozhassanak úgy a pályaudvaron, mint a stadionban, majd a meccs utáni időszakban" – fogalmazott a szóvivő.

A meccs után a szurkolók ugyanazon az útvonalon térnek vissza a pályaudvarra, amelyen jöttek, és nem mehetnek be a városba.

A nagyváradi, magyarul kifogástalanul beszélő Dorel nevű csendőr a maszol.ro-nak elmondta a magyar szurkolóknak egyáltalán nem lesz lehetőségük a belvárosba menni, úgy a vonattal, mint a busszal érkezőkre szigorú felügyelet vár, a fan zone-ban azonban vásárolhatnak ételt és italt.

https://www.youtube.com/watch?v=re50OlFE_I0

Fél kettőkor végül megérkeztek a szurkolók, akik meglehetősen fáradtak, hiszen magyar idő szerint pénteken délután negyed ötkor indult a vonatuk. Bukarestben civilizáltan viselkedtek, nyoma nem volt a tavalyi duhajkodásnak.

Két órakor már megélénkültek az emberek, a "lesz még Erdély Magyarország, "minden román csecsemőt bedarálunk", "Ria-ria-Hungária" rigmusokat kiabálták, illetve a székely himnuszt énekeltek - ettől függetlenül azonban viszonylag csendben zajlott az emberek buszra ültetése, egyetlen szurkolót állítottak elő petárdázásért.

A csendőrök ugyanakkor minden magyar zászlót leellenőriznek, hogy ne legyenek rajta tiltott üzenetek, vagy romániai települések nevei. Nehézségbe ütköztek ugyanis a húszfős dunaszerdahelyiek, mert a csendőrök kiszúrták őket, és nehéz volt meggyőzni a hatóságokat, hogy, hogy ezt mégis magukkal vihessék a zászlókat a szurkolók. Elképzelhető tehát, hogy vadásszák a székelyföldi magyar településnekeveket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?