Sepsiszentgyörgyön csak a sörök lassúsága okozott gondot

Várjuk, hogy elinduljanak a buszok – mondta el szombaton fél 10-kor maszol.ro-nak az az erdélyi fiatalember, aki a magyar szurkolókkal együtt utazik le Sepsiszentgyörgyről Bukarestbe a román-magyar Eb-selejtezőre.

Beszámolója szerint az éjszaka viszonylag nyugodalmasan telt a háromszéki megyeszékhelyen, ő személy szerint nem látott vagy hallott semmilyen balhéról. „Csak azért volt egy kis feszültség, mert lassan jöttek a sörök” – toldotta meg „beépített ügynökünk”.

Úgy tudjuk, hogy a magyarországi szurkolókkal három, erdélyi magyarokkal feltöltött autóbusz is érkezik Bukarestbe. Ez a mintegy 150 fős kontingens a magyar galerinek fenntartott H szektorból tekinti meg az összecsapást.

Mint ismeretes, a tavalyi Románia-Magyarország mérkőzés előtt is több száz magyarországi foci-szurkoló Sepsiszentgyörgyön és környékén éjszakázott. Tavaly az ultrák Magyarország feliratú egyen-feketetrikóba öltözve megszállták a városközponti szórakozóhelyeket, hangoskodtak és rémisztgették a lányokat. Egy csoportjuk bement a színházba, szóváltásba keveredtek a nézőkkel. Kisebb összetűzés is kialakult, majd később a magyar szurkolók megvertek egy helybéli magyar képzőművészt.

A Románia–Magyarország Európai-bajnoki selejtezőmérkőzést szombaton este 19 órai kezdettel rendezik meg a bukaresti Nemzeti Arénában.

Kimaradt?