Felkészülten várják Szentgyörgyön a magyar ultrákat

Mintegy száz magyarországi foci-szurkoló érkezik pénteken Sepsiszentgyörgyre, ahol csatlakoznak hozzájuk helybéli szurkolók és szombaton együtt utaznak tovább Bukarestbe.

A háromszéki rendőrség készen áll megfékezni a Sepsiszentgyörgyre érkező magyarországi foci-szurkolók esetleges rendbontásait - nyilatkozta a maszol.ro-nak Nicoleta Marin. A szóvivő szerint a rendőrök ugyan nem vonulnak ki az utcákra a szokásosnál nagyobb számban, de ha rendbontást észlelnek készek szigorúan eljárni.

Lapunk értesülése szerint az autóbuszokkal és kisbuszokkal érkező „Mátyás fekete seregének” nevezett magyar szurkolók, mintegy százan pénteken este gyülekeznek Sepsiszentgyörgyön, a környéken szálnak meg. Háromszékről több helyi szurkoló is csatlakozik a magyarországi társasághoz, és együtt utaznak majd szombaton Bukarestbe.

Mint ismeretes, a tavalyi Románia - Magyarország mérkőzés előtt is több száz magyarországi foci-szurkoló Sepsiszentgyörgyön és környékén szállt meg. Tavaly a szurkolók Magyarország feliratú egyen-feketetrikóba öltözve megszállták a városközponti szórakozóhelyeket, hangoskodtak és rémisztgették a lányokat.

Egy csoportjuk bement a színházba, szóváltásba keveredtek a nézőkkel. Kisebb összetűzés is kialakult, majd később a magyar szurkolók megvertek egy a színházból kijövő helybéli magyar képzőművészt.

Mint ismeretes, a Románia–Magyarország Európai-bajnoki selejtezőmérkőzést szombaton este 19 órai kezdettel rendezik meg a bukaresti Nemzeti Arénában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?