MOL Liga: hat meccsre eltiltották a sportklubos Papp Szabolcsot

Hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott Papp Szabolcs, a Csíkszereda játékosa, mert pénteken az Újpest elleni jégkorong MOL Liga-mérkőzésen fejsérülést okozott ellenfelének, Meretei Márkónak.Papp-Szabolcs

A szövetség fegyelmi bizottságának csütörtöki tájékoztatása szerint az esetről készült videofelvételen egyértelműen látható, hogy Papp megtorlásként üti meg bottal riválisa fejét. Meretei nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A fegyelmi bizottság indoklása. A videófelvételen egyértelműen látható, hogy eleinte a két 33-as számú játékos küzd a korongért, majd az UTE 33-as játékos botja felcsúszik fejmagasságba, amit szemmel láthatóan megtorol a bottal fejre ütéssel a HSC 33-as játékosa. Akciója egyértelműen az ellenfél játékosa ellen irányult és nem a korong megszerzését célozta, teljes erővel történt, tekintet nélkül arra, hogy ez súlyos sérülést okozhat. Az akció nyomán az UTE 33-as játékosa megsérült, nem tudta folytatni a játékot. Az eset súlyosságára és sérülésveszélyes voltára tekintettel hoztuk a fenti ítéletet. A Mol Liga fegyelmi szabályzata értelmében ez az akció 0–16 mérkőzéses eltiltást tesz lehetővé.”

A fegyelmi határozat értelmében Papp Szabolcs pénteken kihagyja a Brassó elleni rangadót és vasárnap is hiányzik majd a DAB-meccsen. Ezt követően két Miskolc- és egy-egy DAB- és Fradi-meccsen nem áll a HSC Csíkszereda rendelkezésére. Legközelebb november 4-én játszhat a Mol Ligában, akkor az Érsekújvár érkezik Csíkszeredába.

Érdekes, hogy a vétkes a mérkőzésen még kétperces büntetést sem kapott az esetet követően, nyilvánvalóan a négy játékvezető nem látta a váratlan és gyors mozdulatot. A fegyelmi bizottság ugyanakkor figyelembe vette az IIHF irányelveit, amelyek néhány éve első helyen emelik ki, hogy a játékosok fejre, nyakra irányuló támadásait meg kell akadályozni. Aki ezen szabály ellen vét, súlyos büntetést érdemel.

Meretei Márkót az ütés fültövön érte, arcán dudorok, zúzódások keletkeztek, sérülése 8 napon túl gyógyul. Súlyos agyrázkódást szenvedett, első körben egyhetes teljes pihenőt írt elő számára az orvos, még az edzés sem engedélyezett számára. Nem tudni, mikor léphet jégre legközelebb.

Kimaradt?