Női kézi-BL: hétméteresek után elbukott Lipcsében, de óv a Fradi

Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata hétméteresek után vereséget szenvedett a HC Leipzigtől a Bajnokok Ligája selejtezőjében, így nem jutott fel a főtáblára. A zöld-fehérek a hosszabbításban már szinte megnyerték a meccset, ám óriási hibák után kiegyenlített a német házigazda, amely 5–4-re megnyerte a hétméteres dobásokat. A ráadás utolsó másodperceiben történtek miatt azonban óv a Ferencváros.

Egy bizonyos, sokáig emlékezetes mérkőzést játszott a Ferencváros a HC Leipzig ideiglenes csarnokában. Pedig akár sima is lehetett volna: a zöld-fehérek többször vezettek három-négy góllal a mérkőzésen – 33–30-ra a hosszabbításban is –, ám a sérülésektől tizedelt németek egy pillanatra sem adták fel, és mindig összeszedték magukat.

A Fradi nem játszott rosszul, de míg az első félidőben Tomori Zsuzsanna gyártotta a gólokat, a második játékrészben már nem volt ilyen kiemelkedő teljesítmény a zöld-fehérektől, a Fradi hiába húzott el a fordulás utáni első percekben, a hajrára nagyobb sebességgel érkeztek a lipcseiek, Karolina Kudlacz révén egyenlítettek is, és a továbbjutásért támadhattak az utolsó percben, ám Katarina Tomasevics fontos pillanatban nagyot védett.

NŐI KÉZI BL – CSOPORTBEOSZTÁS 
A-csoport: Krim Ljubljana (szlovén), Dinamo Volgográd (orosz), Hypo Niederösterreich (osztrák), HC Leipzig (német)*
B-csoport: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Thüringer HC (német), Vardar Szkopje (macedón),  Podravka Koprivnica (horvát)
C-csoport: Győri Audi ETO KC (magyar),Viborg HK (dán), Lokomotiva Zagreb (horvát), IK Sävehof (svéd)
D-csoport: Larvik HK (norvég), Nagybányai HCM (romániai), Metz Handball (francia), MKS Selgros Lublin (lengyel)

A hosszabbítás jól alakult a Fradi számára, az első öt percet kétgólos előnnyel hozta Elek Gábor csapata, majd újabb fordulás után már vezetett három góllal is, amiből bő egy perccel a vége előtt is maradt két gól. Ekkor azonban jött egy érthetetlen labdaeladás – és belőle kapott gól –, majd egy fölöslegesen ellőt labda, és pillanatok alatt újra nyílt lett a meccs. Az utolsó másodpercekben pedig a játékvezetők – illetve a zsűri – is főszerepbe kerültek...

Két másodperccel a vége előtt szabaddobáshoz jutott a Leipzig, majd a sípszó után elvileg időn túlinak kellett volna következnie. Ehelyett a német pad valahogy mégis elérte, hogy visszaállítsák az órát 69:58-ra, így végül belefért egy passz is, és ahogy lenni szokott, a labda végül a kapuban kötött ki – miközben megszólalt a duda... Újabb tanácskozás – a labda hálóba érése előtt vagy után jött-e az automatikus zárójelzés? – és újabb, a Fradi számára kedvezőtlen döntés. Jöttek a hetesek, és abban törvényszerűen egy zöld-fehér hiba.

Elképesztő körülmények között nyert tehát a lipcsei csapat, kérdés, ezzel azonban a zöld asztalnál még nem ért véget a mérkőzés.

https://www.youtube.com/watch?v=sTkZCXXIDhw

Kimaradt?