Dárdai vezeti a magyar válogatottat a bukaresti Eb-selejtezőn

Az északírekkel szembeni Európa-bajnoki selejtezőn elszenvedett hazai kudarc (1–2) után a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége menesztette Pintér Attilát a magyar válogatott kispadjáról. A csapatot ideiglenesen Dárdai Pál veszi át, akire így az a feladat is hárul, hogy felkészítse Dzsudzsákékat a Románia elleni október 11-i mérkőzésre.

Dárdai Pál ötvenegyedik szakvezetőként ülhet le a magyar válogatott kispadjára – a valaha volt egyik legfiatalabb magyar szakvezetőként. 2010. március harmadikán még játékosként viselte a nemzeti mezt Oroszország ellen, Erwin Koeman kapitánysága idején.

Csányi Sándor MLSZ-elnök elmondta, hogy amikor Pintér Attilát kinevezték kapitánnyá, akkor eredményes játékos-pályafutása és edzői sikerei után őt gondolták jó választásnak, bár tisztában voltak vele, hogy a szelíd Egervári Sándorral szemben eltérő személyiség és a kommunikációja sem olyan tökéletes, mint az ideális lenne. „Pintér Attilában nem csalódtunk, nem lehet elvitatni tőle, hogy szakmailag felkészült edző, hogy lelkét-szívét beletette a magyar labdarúgás fejlődésébe” – mondta Csányi, aki megköszönte a kapitány munkáját.

Csányi elmondta, hogy hosszú távú megoldásként – két-három évre – öt-hat név is felvetődött már. Nem akarja kimondani, hogy külföldi kapitányt keresnek, de nem magyar nevek is képben vannak.

Kimaradt?