Kézi BL: a Veszprém tíz góllal verte a Konstancát

Az MKB Veszprém esélyeshez méltón 37–27-re győzött Bukarestben a HCM Konstanca ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 2. fordulójában.nagy

Az európai szövetség nem engedte a tengerparti alakulatnak, hogy a saját, csak kétezer szurkoló befogadására alkalmas csarnokában játssza hazai meccseit, így Bukarestben fogadja vendégeit.

A nyáron mindkét együttes spanyol légiósokkal (is) erősödött, közülük a Veszprém ibériai kiválóságai kezdtek jobban, Chema Rodríguez és Cristian Ugalde góljával 2–0-ra a magyar bajnok vezetett, amelynek kapujában Mirko Alilovic egyből elkapta a fonalat. A jó kezdést kisebb hullámvölgy követte, a Konstanca fordított, és emberhátrányban is kétgólosra növelte előnyét (8–6).

A hazaiak lendülete azonban nagyjából eddig tartott, Nagy László és Mirsad Terzic góljaival már ismét a Veszprém vezetett, amely egy 6–0-s sorozatnak köszönhetően nem sokkal később már négygólos fórban volt (8–12).

A félidő hajrájában tovább nőtt a különbség, a szünetben 12–19-et mutatott az eredményjelző. {loadposition metamorf}

A Celje elleni mérkőzéshez hasonlóan Carlos Ortega csapata ezúttal is „beragadt" a második játékrész elején – az első két gólt a románok szerezték –, ám korántsem annyira, mint a hétvégén.

A Konstanca hiába támadott eredményesebben, mint az első félidőben, hiába villant meg többször is Alexandru Simicu keze, igazából egy pillanatig sem állt fenn a veszélye annak, hogy ismét szoros lesz a meccs.

Császár Gábor megszórta a hazaiakat, az 58. percben pedig Pérez Carlos bombájával először vezetett tízzel a Veszprém. A végén is ekkora különbség maradt a két csapat között, a bakonyi gárda tehát, éppúgy, mint a Celjét (32–22), a HCM Konstancát is egy kerek tízessel múlta felül.

Nyilatkozatok:
 
Antonio Carlos Ortega: Nagyon fontos mérkőzés volt, hiszen ez volt az első idegenbeli BL meccsünk. Egy jó rivális ellen játszottunk, az első félidei jó védekezésünk volt az, ami eldöntötte a mérkőzést. Az elején problémát okozott a román csapat gyors támadásainak, lerohanásainak semlegesítése, de ezt a problémát viszonylag rövid idő alatt megoldottuk.
 
Iváncsik Tamás: Fontos meccs volt. A mi játékunknak legfontosabb eleme a jó védekezés, ezt az első félidőben hoztuk is. Most két nagyon nehéz meccs következik, de mi mindenki ellen azért lépünk pályára, hogy győzzünk.
 
Zvonko Shundovski: Gratulálok a Veszprémnek! Nem féltünk tőlük, de tudtuk, hogy nagyon jó csapat, az viszont meglepett, hogy ennyire jók, nagyon magas szinten játszanak. A Veszprém a final Four egyik legnagyobb esélyese. Nekünk keményen kell dolgoznunk, hogy kiharcoljuk a továbbjutást jelentő negyedik helyet.
 
Rudi Stănescu: Gratulálok az ellenfelünknek, elképesztően jól játszottak! A kiállításom sajnos a meccs negatív fordulópontja volt, nagyon sajnálom, de jogos volt a piroslap. Mindent megteszünk azért, hogy továbbjussunk a csoportból!

 FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA B-CSOPORT, 2. FORDULÓ

  • HCM Konstanca (román)–MKB Veszprém 27–37 (12–19)
  • Celje (szlovén)–Atlético Madrid (spanyol)            szombat, 17.30
  • Kiel (német)–Sävehof (svéd)     vasárnap, 17.45

 AZ ÁLLÁS

  1. MKB Veszprém            2              2              –             –             69–49    +20         4
  2. THW Kiel (német)        1              1              –             –             32–27    +5           2
  3. 3. Sävehof (svéd)        1              1              –             –             35–31    +4           2
  4. 4. Atlético Madrid         1              –             –             1              27–32    –5           0
  5. 5. Celje (szlovén)         1              –             –             1              22–32    –10         0
  6. 6. Konstanca                2              –             –             2              58–72    –14         0

Kimaradt?