EuroChallenge: bravúrosan jutott tovább a Gaz Metan

 

Nem remélt öt pontos győzelmet (97-92) aratott a Szászmedgyesi Gaz Metan Oroszországban az Ural Jekatyerinburg ellen és ezzel kvalifikálta magát a FIBA EuroChallenge csoportküzdelmeire. A Kis-Küküllő-partiak teljesítményének értékét emeli, hogy egy héttel korábban hazai pályán 67-69-re kikaptak az oroszoktól.

medgyesMarcel Ţenter tanítványai rendkívül motiváltan kezdték a mérkőzést, már az első nyegyedben ledolgozták az első összecsapáson összegyűjtött lemaradást. A Dundjerski, Graham, Mitchell, Ivanovic, Mladenovic összeállítású ötös nagyon elkapta a fonalat, az első tíz perc végén 20-15-re vezettek a medgyesiek. A játék képe a második negyedben sem változott, a Gaz Metan idegenlégiósainak sikerült tartaniuk csapatuk előnyét.

A második félidő elején az Ural felzárkózott két pontra (49-51), de a vendégek egy 10-3-as runnal visszaszerezték, majd még növelték is előnyüket. A 28. percben 11-re nőtt a két csapat közötti különbség, végül 68-58-as állásról vágtak neki a csapatok az utolsó negyednek. Az oroszok minden követ megmozgattak az eredmény megfordítása érdekében, viszont a rendkívül agresszív védekezésük következtében megítélt büntetőket a medgyesiek biztos kézzel értékesítették. A 92-97-es végeredmény a Gaz Metan továbbjutását hozta, amely így a FIBA EuroChallenge D csoportjába jutott, ahol a Himik Juzsnyij (Ukrajna), Rock Tartu (Észtország) és JDA Dijon (Franciaország) ellen bizonyíthatja, megérdemelten jutott tovább a selejtezőből.

Kimaradt?