Tovább titkolóznak Schumi állapotával kapcsolatban

Cáfolja a Michael Schumacher állapotának javulásáról szóló spekulációkat a tavaly december vége óta kómában fekvő hétszeres Forma-1-es világbajnok menedzser-szóvivője, Sabine Kehm.

Kehmnek azért kellett újra megszólalnia, mert a napokban a spanyol sajtó arról számolt be, hogy a franciaországi síbalesete következében súlyos fejsérülést szenvedő német klasszis állapotában jelentős javulás állt be, s immáron képes kapcsolatot létesíteni a közvetlen környezetével. A menedzser-szóvivő szerint a hispán lapokban felbukkant értesülésnek nincs alapja.

„Soha nem beszéltem azokkal az újságírókkal és nem adtunk ki semmilyen közleményt Michael egészségi állapotával kapcsolatban” – mondta Kehm, aki egyes értelmezések szerint utalt arra is, hogy mostantól teljes a hírzárlat.

Hivatalos tájékoztatás valóban nem érkezett több mint hat hete, amit többen túlságosan is gyanúsnak tartanak. A Blick című svájci lap külön írásban ment neki Schumi menedzsmentjének, s a tájékoztatás hiányára utalva feltették a kérdés, hogy „Miért?”. Aggodalmának adott hangot a napokban a Forma-1 korábbi fővárosa, Dr. Gary Hartstein is, aki megjegyezte: ilyen hosszú idő után csak hajszálnyi esély van arra, hogy a hétszeres vb-első felébred a kómából.

„Nagyon aggódom és attól tartok, hogy Michaelről soha többé nem kapunk majd jó híreket. Jelen helyzetben inkább rettegek attól, hogy a család sajtóközlemény ad ki...” – mondta sejtelmesen Hartstein, akit az utóbbi hónapokban számos kritika ért amiatt, hogy rendszeresen kommentálta a Schumacher-ügyet és egyszer odáig merészkedett, hogy kijelentette: komoly hibákat vétettek azok az orvosok, akik közvetlenül a december 29-i síbaleset után látták el a német legendát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?