Sterling: Magicnek szégyellnie kéne magát és a háttérben maradni

A rasszistabotrányba keveredett Donald Sterling a CNN-nek nyilatkozott, interjújában sajnálkozott is , de a korábbi Los Angeles Lakers-játékos Magic Johnsont azért így is megalázta. Sterling szerint Johnsonnak szégyellnie kéne magát azért, mert HIV-pozitív.

A hétfő éjszaka leadott interjúból már korábban kiderült egy részlet, ebben Sterling azt magyarázta, hogy sohasem volt rasszista, és nem is lesz, egyszerűen csak megvezette őt V. Stiviano, aki közzétette egy telefonbeszélgetésüket.. Ebben Sterling azt kérte barátnőjétől, ne mutatkozzon feketékkel, felőle lefeküdhet velük, de ne hozza őket csapata, a Clippers meccseire. A CNN-interjúban Sterling a bocsánatkérés mellett rárontott Magic Johnsonra is.

„Itt van ez az ember – nem tudom, hogy ezt mondanom kéne-e –, úgy viselkedik, mint egy szent. Közben meg Amerikai minden városának minden nőjével szeretkezett, és AIDS-es lett. Én elmentem a zsinagógámba, imádkoztam érte, és reméltem, hogy jobban lesz" – mondta Sterling. A Clippers tulajdonosa ezután sem tudott leállni. „Milyen ember az, aki minden város minden nőjével szeretkezik, aztán megkapja a HIV-et, ezért kéne tisztelnünk, és a gyerekeinknek is erről kéne beszélnünk? Szégyellnie kéne magát és a háttérben maradni. És mit csinált a feketékért? Semmit. Mit csinált életében, mondja meg nekem? A nagy Magic Johnson mit tett? AIDS-es lett. Volt bármilyen vállalkozása? Segített bárkinek is dél-Los Angelesben?"

Alison Cooper megpróbálta helyretenni Sterlinget, és rámutatott arra, hogy Johnsonnak számos vállalkozása és jótékonysági szervezete van. A Clippers-tulajdonos elmondta, amikor kikerült a felvétel, Magic Johnson is felhívta, és arra próbálta rávenni, hogy ne tegyen semmit. Sterling szerint Johnson arra számított, hogy két hét alatt lemegy az ügy és megveheti a Clipperst.

Sterling szerint mesterségesen gerjesztett boszorkányüldözés folyik ellene, a média torzítja el a helyzetét. „A játékosok nem gyűlölnek, a szponzorok nem gyűlölnek, ahogy a szurkolók sem. Csak a média gyűlöl engem, és ebben száz százalékig biztos vagyok. Emberek ezrei hívnak fel, és támogatnak."

Ha az NBA-klubok tulajdonosai úgy döntenek, Sterlingnek el kell majd adnia a Clipperst, de szerinte nem fognak ellene szavazni. „Jó tulajdonos vagyok, jó csapatom van, és vannak emberek, akik meg akarják venni, de azért, mert a média azt állítja, hogy ki akarnak tenni. Még nem akarnak kitenni."

Kapcsolódók

Kimaradt?