Kézilabda Nemzeti Liga : udvarhelyi siker Kolozsváron

Teljesült a papírforma a férfi kézilabda Nemzeti Liga első fordulójának erdélyi rangadóján, a Székelyudvarhelyi KC 30-26-ra legyőzte Kolozsváron a helyi U-t.kolozsvar szkc irakli 20120919

A European University Cyprus elleni EHF Kupa mérkőzéshez hasonlóan eredményesen kezdett az SZKC, az ötödik percben már 4–0-ra vezettek. A jó kezdés után visszaesett az udvarhelyi fiúk játéka, a házigazda hamar felzárkózott, majd a 16. percben egyenlíteni is tudott (9–9). Vlad Caba ekkor időt kért, rendet tett a fejekben, ami azt eredményezte, hogy a 27. percben már öt góllal vezetett az SZKC. Ebből a szünetig kettőt faragott az emberelőnybe kerülő kolozsvári gárda.

A második játékrész elején udvarhelyi gólokat láthatott a kolozsvári közönség, a 33. percben már hat volt az SZKC előnye. Az 5–6 gólos különbség stabilizálódni látszott, azonban a mérkőzés hajrájára háromra csökkent a házigazda hátránya (55. perc, 25–28). Az udvarhelyi fiúk jól bírták a nyomást, végül úgy nyertek 30–26-ra, hogy az utolsó percekben két büntetőt is hibáztak.

A két pontot a néhol hullámzó teljesítmény ellenére is simán megszerezte az SZKC. Hasonló eredmény várható a hétvégén is, szombaton 18 órától a CSM Ploiești ellen mutatkozik be saját közönsége előtt a tavalyi bajnoki bronzérmes csapat.

Eredmények:

  • Kolozsvári U–Székelyudvarhelyi KC 26–30
  • Krassó-Szörényi CS–CSU Suceava 30–23
  • Tordai Potaissa–Bákói Dedeman 22–23
  • Konstancai HCM–Bukaresti Dinamo 32–20
  • Bukaresti CSM–Temesvári Poli 28–25
  • Pandurii Tg. Jiu–CSM Ploiești 27–25

 

Kimaradt?