Borbély: büszkék vagyunk arra, hogy van egy Novák Edénk!

„Az egész erdélyi magyarság büszke lehet arra, hogy olimpiai arany- és ezüstérmes kerékpározónk van! Novák Ede megmutatta, hogy kitartással és elhivatottsággal a legjobbak lehetünk” – mondta Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke szerdán  Bukarestben, ahol találkozott a londoni paralimpiáról két éremmel hazatérő kerékpározóval, a csíkszeredai Novák Károly Eduárddal.

A sportoló a londoni paralimpián szerzett élményeit, tapasztalatait osztotta meg a politikussal, Borbély László pedig arról biztosította Novák Eduárdot, hogy továbbra is a sport elkötelezett híveként támogatni fogja az egészséges életmódhoz hozzájáruló programokat.

Borbély emlékeztetett arra, hogy fejlesztési miniszterként is kiemelten támogatta a sportot, mandátuma alatt több mint 400 sportcsarnok épült országszerte, ebből sok Székelyföldön és szerte Erdélyben. Ezen kívül uszoda-építési programot is elindítottak, így például Csíkszeredában is korszerű uszoda nyílik hamarosan.borbely novak

„Meggyőződésem, hogy nagyon sokunk számára példakép Novák Ede teljesítménye és nekünk, döntéshozóknak az a feladatunk, hogy megteremtsük a feltételeit annak, hogy sportolóink további eredményeket érjenek el. Fontosnak tartom ugyanakkor, hogy a gyerekeink számára is megfelelő sportolási feltételeket biztosítsunk, hiszen a kiemelkedő teljesítmények csak kedvező körülmények között születhetnek. Bízom benne, hogy Novák Ede sikere és példája sokunkat ösztönöz majd sportolásra” – fejtette ki Borbély László, aki egyébként gyermekkora óta aktív teniszező.

Novák Károly Eduárd csíkszeredai kerékpáros Románia első paralimpiai bajnoka, pályafutását gyorskorcsolyázóként kezdte, majd egy baleset után kerékpározóként folytatta. Novák Károly Eduárd a londoni paralimpián egy arany- és egy ezüstérmet szerzett.

Kimaradt?