Man. United: klublegendák segítik Ryan Giggs munkáját

A Manchester United hivatalos közleményben tudatta, hogy a David Moyes helyére ideiglenes jelleggel kinevezett Ryan Giggs munkáját a szezon hátralévő részében a klub korábbi kiváló labdarúgói, Nicky Butt, Phil Neville és Paul Scholes segítik.

A kinevezett stábtagok egyikének sem lesz ismeretlen az edzői megbízatás. A 37 esztendős Phil Neville eddig is az MU másodedzőjeként, David Moyes meghosszabbított jobbkezeként dolgozott, Nicky Butt a „vörös ördögök” ifjúsági BL-ben szereplő csapatát irányította, míg Paul Scholes utóbbi szakember munkáját segítette a korosztályos együttesnél.

Az ideiglenes jelleggel felállított szakmai stáb tagjai, Giggs, Neville, Butt és Scholes együttvéve 2453 alkalommal léptek pályára a Manchester Unitedben, amelynek játékosaként Bajnokok Ligáját, Interkontinentális Kupát, angol bajnokságot, FA-kupát és angol Szuperkupát is nyertek.

Az MU a 2013–2014-es idény hátralévő négy fordulójában a Norwich Cityvel, a Sunderlanddel, a Hull Cityvel és a Southamptonnal találkozik.

A David Moyes bukását, majd távozását követően megürülő MU-kispadon Giggs – aki mosolygósan érkezett a szerdai edzésre – csak ideiglenes megoldás: a BBC információi szerint a vezetőség mindenképpen tapasztaltabb trénert akar kinevezni. A legesélyesebbnek egyelőre Louis van Gaalt és Carlo Ancelottit tartják – előbbi szerződése ráadásul a nyári világbajnokság után lejár a holland válogatottnál, így „szabadon igazolhatóvá válik.” Az új menedzser kinevezésében ismét döntő szava lesz Sir Alex Fergusonnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?