Pro Sport: nem tud románul az ifi válogatott magyar kapusa

A román labdarúgás egyik legnagyobb reménysége, a Marosvásárhelyi ASA és az ifi válogatott kapusa nem tud románul – írja a Pro Sport.

A háromszéki Zabolán született Fejér Csongor múlt héten debütált a másodosztályban játszó marosvásárhelyi csapatban, és bemutatkozása remekül sikerült. A sportnapilap szerint azonban a közönség meglepődve nézte, hogy a kapusnak a szatmári Sepsi László tolmácsolta a pályán az edzői utasításokat.

„Csongor Kovászna megyei, hadilábon áll a románnal. Jobban beszéli a nyelvet mondjuk egy brazíliai játékosnál, de nagyon kínlódik vele, ezért magyarul tudó csapattársai fordítanak neki” – mondta a Pro Sportnak a marosvásárhelyiek trénere, Adrian Falub, aki szerint a háromszéki sportolóban hatalmas potenciál van, nemzetközi szintű játékos lehet.

Fejér Csongor a PRO TV-nek is nyilatkozott – tolmács segítségével – a jövőjéről. Azt mondta: a magyar válogatottal tart majd a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság selejtező mérkőzésein. „Remélem, hogy karrierem során a román és a magyar válogatottban egyaránt játszhatok majd” – jelentette ki.

Kimaradt?