Hét év után búcsúzik az Intertől Cristian Chivu (GALÉRIA)

Hét felejthetetlen év, csillogó sikerekkel megpakolva - így búcsúzott hivatalos holnapján az Internazionale Milánó a kölcsönös megegyezéssel szerződést bontó Cristian Chivutól. 

Az olasz labdarúgóklub közleménye szerint győzelmekben és megpróbáltatásokban gazdag hét év van a felek mögött. „Az Inter és Chivu viszonya többet jelentett, mint ami a pályán történt, valamint ami egy profi klub és egy labdarúgó között létre szokott jönni" - írják.

Az Internazionale TV egy rövid interjút is közzétett Chivuval.

https://www.youtube.com/watch?v=8xAxohCKpiU

A milánói egyesület köszönetet mondott Chivunak azért az erőért és lojailitásért, amit az Internél töltött idő alatt mutatott és leszögezi, hogy kuncsfontosságúnak tartja hozzájárulását a klub sikereihez.

Cristian Chivu 19 éves korában igazolt az Ajax Amsterdamhoz, aminek később a csapatkapitánya lett. Az Ajaxban együtt játszott Maxvellel és Zlatan Ibrahimoviccal. 2003-ban nagy szerepe volt az Ajax BL menetelésének. 2002-ben az év román és a Hollandiában játszó labdarúgójává is választották. Profi labdarúgó létére aktív dohányos. 2003-ban az AS Roma 18 millió euróért megvásárolta, ami 2007-ig az Ajax Amsterdam átigazolási rekordja volt. A Rómában is 4 szezont töltött és ott is a védelem meghatározó alakja volt. 2007-ben a FC Barcelona és a Real Madrid is megkereste, de helyettük az Intert választotta. 16 millió eurót fizetett érte + átadták Marco Andreolli játékjogának a felét. Szerződése 2014-ig szólt.

A lombardiai klub honlapján egy fotógaléráit is közzétettek Chivu legszebb pillanatairól.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?