Pițurcă marad a román válogatott szövetségi kapitány

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) élén történt változás ellenére Victor Pițurcă vezetésével vág neki a válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatnak.

Amint a Gazeta Sporturilor napilap csütörtökön közölte internetes oldalán, az FRF új elnöke szerda este a gól nélküli döntetlennel végződött Románia-Argentína barátságos mérkőzés után gratulált a szakvezetőnek, akit támogatásáról biztosított.

"Együtt vágunk bele a 2016-os Eb selejtezőjébe" - idézte Răzvan Burleanu szövetségi elnököt a Gazeta Sporturilor. A sportlap meglepetésként tálalja a fejleményt, ugyanis a sportvezető az elnöki tisztségért folytatott kampányában arról beszélt, hogy szívesen bízná Laurențiu Reghecampfra, a Bukaresti Steaua vezetőedzőjére a válogatott irányítását.

A korábbi nyilatkozataival szembesített FRF-elnök kijelentette, a kampányban csupán azt mondta, hogy Reghecampfot alkalmasnak találná a nemzeti csapat felkészítésére. 

Készülnek a román-magyarra

Románia Magyarországgal azonos selejtezőcsoportból készül kijutni a 2016-os franciaországi kontinensviadalra. A 29 éves Răzvan Burleanu politológus doktort, a romániai és az európai minifutball szövetség elnökét azt követően választották szerdán az FRF elnökévé, hogy a verseny legesélyesebbnek tekintett jelöltjét, Gheorghe Popescut egy nappal korábban adócsalásért három év és egy hónapos börtönbüntetésre ítélték.

Răzvan Burleanu Mircea Sandut váltja a tisztségben, aki 24 éven át vezette a román szövetséget. A rendszeren kívülről érkezett szövetségi elnök teljes szakítást hirdetett a múlttal, és kijelentette: alapjaiban kívánja megváltoztatni a román labdarúgás "szervezeti kultúráját".

Kapcsolódók

Kimaradt?