Messiék nem bírtak a bizonyítási vágytól égő románokkal

Románia 0–0-s döntetlent játszott Bukarestben a vb-re készülő Argentínával felkészülési mérkőzésen. A két válogatott legutóbb 1994-ben, a világbajnokság nyolcaddöntőjében találkozott, akkor a Hagi vezette románok nyertek 3–2-re.

Hatalmas meglepetésre most is a hazaiak kezdtek jobban. A Bukarestben előző nyolc mérkőzésükből csupán egyetlen vereséget szenvedő románok remekül fogták Messit – akinek a gyomra is rendetlenkedett, a 8. percben a pályára is hányt a Barca támadója –, így az argentinok hamar tanácstalanná váltak.

https://www.youtube.com/watch?v=tXt0s_U9_9Q

Ki is használták ezt a hazaiak, és az első 20 percben Marica és Tănase fejesével kis híján a vezetést is magukhoz ragadták, Alejandro Sabella együttesét azonban megmentette Romero, aki hatalmasakat nyújtózva mindig ki tudta tornászni a léc alól a labdát.

Az első igazán nagy argentin lehetőségre a 31. percig kellett várni. Ekkor Higuaín kezelte le remekül a labdát a jobb oldali kapufa mellett, majd azonnal középre gurított, ahol Agüero érkezett. A Manchester City támadója kapásból lőtt, lökete pedig csak centikkel kerülte el Tătărușanu kapuját.

Bár Messi a fordulás után sem igazán találta a helyét a pályán, az argentinok játéka feljavult a második félidőre. A vendégek legjobbja Gonzalo Higuaín volt, a Napoli csatárának bombáit megfogta a szünetben beálló Pantilimon, így az állás nem változott, a végeredmény 0–0 lett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?