Progym: újabb hét ponttal közelebb a célhoz

A hétvégén újabb hét bajnoki pontott szerzett az országos felnőtt jégkorongbajnokság Gyergyószentmiklóson szervezett fordulóján a házigazda Progym. A piros-fehérek jelentősen növelték esélyüket a rájátszásban való szereplésre.

A pénteki mérkőzésen sima győzelmet aratott a Progym a Sportul Studenţesc csapatával szemben. Farkas Csaba edző tanítványai úgy ütöttek 13 gólt a Bukaresti Sportul Studentesc kapujába, hogy a vendégek egyetlen egyszer sem tudtak erre válaszolni. 

A szombati mérkőzés a rivális Duna-partiakkal nagyon keménynek ígérkezett, azonban az első harmad felénél sikerült megtörni az ellenfelet, mégpedig annyira, hogy a találkozó végéig összesen 10 gyönyörű gólt szerzett a Progym, mindeközben rezzenéstelen maradt mindvégig a kezdetben Molnár Szabolcs-, majd Szakács Szabolcs őrizte hazai kapu hálója. 

Vasárnap, az előző nap sikerén és a múlt heti Steaua elleni eredményességen felbuzdulva ismét zsúfolásig telt a jégpálya szurkolókkal. A házigazdák folyamatos küzdelme és sportszerű játéka ellenére sem sikerült hozni a korábbi győzelmet. A rendes játékidő 3-3-as eredményén a hosszabbítást követően sem sikerült változtatni, a mérkőzést tehát a büntetőlövések döntötték el. Ezúttal a Katonáknak kedvezett a szerencse.

Az élen járó Steaua után a Progym 37 ponttal jelenleg a tabella második helyén áll, kilenc ponttal megelőzve a rivális Galati Dunarea csapatot. Az alapszakasz soron következő fordulójára Galacon kerül sor.

Eredmények:

Progym - Sportul Studenţesc 13-0 / Pál Zsombor 3, Kiricsenko 2, Koncsag 2, Csergő, Gáll, Péter, Barabás, Czirják és Székely

Progym - Dunărea Galaţi 10-0 / Nagy Levente 2, Czirják 2, Bálint, Gáll, Kiricsenko, Nyerges, Potapovs és Pál Zsombor

Progym - Steaua Rangers 3-4 / Kiricsenko 2 és Bálint, illetve Ştefan, Constantin 2 és Timaru.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?