A Sepsi SIC felfüggesztette az engedély nélkül távozó Cursaru játékjogát

A Sepsi Sic kosárlabda klub felfüggesztette Gabriela Cursaru játékjogát, miután engedély nélkül távozott a csapat kötelékéből február elején, az U Kolozsvár bajnoki mérkőzés előtt. Miklós Zoltán a sepsiszentgyörgyi sportklub igazgatótanácsának elnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy a 21 éves bukaresti játékos ezzel az egyoldalú döntéssel megszegte a 2015. májusáig érvényes szerződését, és ezzel veszélybe sodorta a klub célkitűzéseit. Miklós Zoltán hozzátette: a Sepsi Sic minden szerződésben vállalt kötelezettségének eleget tett a játékosával szemben.

Mivel felfüggesztették játékjogát Gabriela Cursaru a klubja engedélye nélkül nem játszhat más csapatban. A totalbachet.ro szakportálnak nyilatkozva a bukaresti játékos elmondta: nehezen hozta meg a döntést, hogy otthagyja csapatát, de elfogadhatatlan volt számára, hogy másodrangú játékosként kezelték. Ugyanakkor dicsérte a sepsiszentgyörgyi kosárlabdacsapat szurkolóit, akiktől sok támogatást és szeretetet kapott.

A Sepsi Sic női kosárlabdacsapat jelenleg a bajnokság negyedik helyén van, illetve bejutottak a Román Kupa négyes döntőjébe. A zöld-fehér csapat legközelebb szombaton 16 órától a sepsiszentgyörgyi sportcsarnokban mérkőzik meg a temesvári csapat ellen.

Kimaradt?