Kézilabda BL: halálcsoportba jutott a konstancai HCM

Megnyerte a hazai pályán rendezett selejtezőcsoportot és ezzel hetedik alkalommal bejutott a kézilabda Bajnokok Ligájába a konstancai HCM, ahol többek között a magyar bajnok MKB Veszprémmel is összecsaphat.buricea

A tengerparti alakulat vasárnap este a négycsapatos torna döntőjében 26-21-re győzte le a szlovák bajnok Tatran Presovot, miután egy nappal korábban 33-22-re kiütötte az olaszországi Loacker Sudtirol csapatát.

Győzött a SZKC. Győzelemmel tért haza a Székelyudvarhelyi KC csapata Ciprusról, ahol az EHF Kupa selejtezőjében 30-28-ra legyőzte a European University Cyprus csapatát. Vlad Caba tanítványai szeptember 15-én, szombaton a városi sportcsarnokban saját szurkolóik előtt biztosíthatják be továbbjutásukat. A valószínűleg sikerrel vett akadály után az SZKC-ra sokkal nehezebb feladat vár, ugyanis a következő körben a Besiktas Isztambul ellen léphet pályára.

Győzelmével a HCM Konstanca a BL B csoportjába kerül, ahol a kiírás tavalyi döntőjének két résztvevőjével, a THW Kiellel, az Atletico Madriddal, az MKB Veszprémmel, a Celjével és az IK Savehoffal csap össze.

FÉRFI KÉZILABDA BL, A FŐTÁBLA CSOPORTJAI

  • A-CSOPORT: Montpellier (francia), Csehovszkije Medvegyi (orosz), Flensburg (német), León (spanyol), Partizan (szerb), Hamburg (német)
  • B-CSOPORT: Kiel (német), Veszprém, Atlético Madrid (spanyol), Sävehof (svéd), Celje (szlovén), Konstanca (román)
  • C-CSOPORT: AG Köbenhavn (dán), Velenje (szlovén), Kielce (lengyel), Chambéry (francia), Szentpétervár (orosz), Metalurg Szkopje (macedón)
  • D-CSOPORT: Barcelona (spanyol), CO Zagreb (horvát), Schaffhausen (svájci), Füchse Berlin (német), Pick-Szeged, Dinamo Minszk (fehérorosz)

Kimaradt?