Lewis Hamilton nyerte az Olasz Nagydíjat

Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Olasz Nagydíjat, az autós gyorsasági-világbajnokság idei tizenharmadik versenyét.HamiltonPole getty 2333018b

Hamilton mögött a mexikói Sergio Perez (Sauber) lett a második, a pontversenyben éllovas spanyol Fernando Alonso (Ferrari) pedig a harmadik.

A 2008-ban világbajnok szigetországi autóversenyző rajt-cél győzelmet aratott az Autodromo Nazionale Monzán, ezzel idei harmadik futamelsőségét gyűjtötte be.

Hamilton végig kiegyensúlyozottan versenyzett, míg a spanyol pilóta óriási bravúrt hajtott végre azzal, hogy a tizedik helyről a harmadik pozícióig zárkózott fel. Még nála is emlékezetesebben körözött Perez, aki a hatodik sorból rajtolva lett második. Ezzel újra bizonyította, esélye van arra, hogy már jövőre a brazil Felipe Massa helyére kerüljön a Ferrarrinál.

Továbbra is gondokkal küszködik viszont a vb-címvédő Sebastian Vettel: a német pilóta előbb áthajtásos büntetést kapott, mert szabálytalanul tartotta fel Alonsót, majd a 48. körben műszaki hiba miatt kénytelen volt feladni a viadalt. Hasonló sorsra jutott a brit Jenson Button (McLaren), aki motorhiba miatt a 34. körben állt ki.

Ismét pontot szerzett ugyanakkor a veterán Michael Schumacher. A hétszeres világbajnok német versenyző korábban ötször nyert Monzában, ezúttal pedig hatodik lett a Mercedes volánja mögött.

Kimaradt?