MOL Liga: a felvidékiek nyerték a határon túliak első meccsét

 Jól sikerült az Érsekújvári Ice Tigers bemutatkozása a MOL Ligában, ugyanis péntek este 3-2-re legyőzte Csíkszeredában a román bajnok HSC-t. A nyitónap másik erdélyi mérkőzésén a Brassói Corona 4-2-re diadalmaskodott az Ujpesti TE ellen.hsc2

A Vákár Lajos Műjégpálya közönsége már az 5. percben örülhetett kedvencei találatának, amikor Nagy István és Papp Szabolcs előkészítéséből Molnár Zsolt bevette a felvidékiek kapuját. A szlovákiai alakulat bő tíz perccel később egyenlített Rastislav Barcák révén, amivel beállította az első harmad eredményét.

A második harmadik villámgyors hazai góllal indult, Vaclav Novak volt eredményes. Az érsekújváriak gólára ismét tíz percet kellett várni, az Ice Tigers találata Martin Uhnák nevéhez fűződik. A második harmad végjátékában a felvidékiek előnyhöz jutottak Lukas Ruzicka révén és mivel a harmadik játékrészben már nem esett több találat, az érsekújváriak értékes győzelemmel kezdték szereplésüket a MOL Ligában.

Az Ice Tigers vasárnap annak a Brassóban a vendégeként bizonyíthatja a szlovák jégkorong fölényét a székely hoki fölött, amely pénteken este 4-2-re győzött az Újpesti TE ellen. A lilák félórát tudták tartani az összecsapás első percben szerzett előnyüket, a brassóiaknak csak a második harmad közepén sikerült kiegyenlíteniük Laczkó Attila révén, majd a vezetést is megszerezni Zsók Levente találatával.brasso

Az utolsó felvonás elején Rory Rawlik góljával már 3-1-re vezettek a házigazdák. Az újpestieknek Németh Péter góljával sikerült ismét szorossá tenniük a mérkőzést, de a végjátékban Antal Zsombor találata végleg eldöntötte a győztes kilétét.

Pénteki eredmények

  • HSC Csíkszereda - Érsekújvári Ice Tigers 2-3
  • Corona Brassó - Újpesti TE 4-2
  • Miskolci Jegesmedvék - Ferencváros 5-2

Vasárnapi mérkőzések

  • Csíkszereda–Újpest (19:00)
  • Brassó–Érsekújvár (19:00)
  • Dunaújváros–Miskolc (19:00)

 

Kimaradt?