Andrés Iniesta 2018-ig hosszabbított a Barcelonával

Sandro Rosell, a Barcelona labdarúgócsapatának elnöke bejelentette: Andrés Iniesta szerződést hosszabbít. Ahogy az várható volt, a rutinos középpályás 2018-ig szóló megállapodást ír alá.

A 29 éves játékos – akinek kontraktusa 2015 nyarán járt volna le – és az együttes között nyár óta zajlottak tárgyalások a hosszabbításról, s bár a hírek szerint az első ajánlat pénzügyi okok miatt még nem volt sikeres, végül megszületett az egyezség, Sandro Rosell klubelnök pedig örömmel kürtölte ezt világgá. A spanyol válogatott futballistát egyébként a spanyol média a Manchester Uniteddel és a Manchester Cityvel is összeboronálta.

Iniesta 2018-ig szóló szerződését akkor írják alá, ha Andoni Zubizarreta sportigazgató hazatér Buenos Airesből, ahová Lionel Messi rehabilitációját ment ellenőrizni.

Andrés Iniesta 12 éves kora óta a Barcelona futballistája, és az évek során meghatározó játékossá vált a katalánoknál. A jelek szerint a rutinos középpályás több mint 20 évet fog a klubnál tölteni.

A Barcelonánál egyébként Marc Bartra és Martin Montoya szerződése jár le a szezon végén, az egyeztetések már megkezdődtek velük a hosszabbításról. Az ESPN szerint azonban elképzelhető, hogy a két védő a télen távozik.

Kimaradt?