Forma-1: Jenson Button nyerte a Belga Nagydíjat

Jenson Button, a McLaren brit pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Belga Nagydíjat, az autós gyorsasági-világbajnokság idei tizenkettedik versenyét.

Button mögött a vb-címvédő Sebastian Vettel (Red Bull) lett a második, a finn Kimi Räikkönen (Lotus) pedig a harmadik.

A rajt után közvetlenül óriási tömegbaleset történt, melynek során kiesett a pontversenyben éllovas spanyol Fernando Alonso (Ferrari), illetve a brit Lewis Hamilton (McLaren) is.

A 2009-ben világbajnok Buttont, aki rajt-cél győzelmet aratott az idén másodszor intették le az első helyen.belgand

A pontszerző hetedik helyen végzett a hétszeres világbajnok Michael Schumacher, a német sztárpilóta pályafutása 300. futamát teljesítette vasárnap.

A rajt után óriási baleset történt: a francia Romain Grosjean (Lotus) meglökte a brit Lewis Hamiltont (McLaren), aki belerohant Alonsóba: a baleset során kiesett a mexikói Sergio Perez (Sauber) is. Ezzel a négy pilóta számára befejeződött a Belga GP. A versenyzők épségben szálltak ki az összetört autókból. Alonso, aki egy kissé megszédült az ütközés után, orvosi vizsgálaton esett át, de kiderült, hogy nem sérült meg.

A tömegbaleset után beküldték a biztonsági autót, amely öt körön át vezette a mezőnyt. Ezt követően Button végig nagyon magabiztosan versenyzett, győzelmét egy pillanatig sem fenyegette veszély. Vettel óriási bravúrt hajtott végre azzal, hogy a tizedik pozícióból rajtolva végül a dobogó második fokára küzdötte fel magát.

Az éllovas Alonso negyvenpontos előnye ezzel 24-re csökkent Vettellel szemben.

Kimaradt?