Az Újpest 35 éves veretlenségét őrizve kiejtette a Ferencvárost

Az Újpest a szerdai visszavágón hazai környezetben 1-0-ra legyőzte az ősi rivális Ferencvárost a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének  „slágerpárharcában”, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A találkozó - és a két összecsapás - egyetlen gólját Dusan Vasiljevic szerezte. Az Újpest legutóbb 1978 augusztusában, azaz több mint 35 évvel ezelőtt kapott ki ősi riválisától a Magyar Kupában.

Az „odavágón” nem láthattunk sok helyzetet, de a visszavágón az első negyedóra négyet is hozott: előbb Böde Dániel döngette meg a bal oldali kapufát, aztán Ulysse Diallo fejelt a léc fölé az ötösről, tiszta helyzetből, majd Simon Krisztián és Dusan Vasziljevics ziccereit védte Jova Levente.

Alaposan kitettek magukért a lila-fehér szurkolók, a gyengébb kezdés után pedig szép lassan átvette az irányítást a pályán csapatuk, csak éppen helyzetig nem jutott.

Az első félidő vége felé egyre monotonabbá vált a mérkőzés, de így is vezetést szerezhettek volna a lila-fehérek, ám Vasziljevics elhibázta második helyzetét is. Meglehetősen feszült hangulatban tértek pihenőre a felek, mert Böde gólhelyzetben nagyot esett az összezáró Pierre-Yves Ngawa, Litauszki Róbert kettős között, Kassai Viktor azonban nem ítélt büntetőt.

A fordulást követően is lüktető maradt a játék, és továbbra is láthattunk veszélyes lövéseket és ígéretes támadásokat, még ha ezek nem is csúcsosodtak ki helyzetekben. Egy váratlan ellentámadásból végül az Újpest szerzett vezetést: Loic Nego szépen adott be első elfutása végén, Dusan Vasziljevics pedig harmadik gólhelyzetét már nem puskázta el: 1–0!

Még élénkebben támadott a Fradi, középtávoli lövései azonban távolról sem voltak pontosak, így különösebb izgalmak nélkül teltek a hajrá percei, mert a hazaiak teljes erővel „ráfeküdtek” az eredmény tartására.

A ráadás harmadik percében mégis továbbjuthatott volna a vendégcsapat, de Busai Attila lövését blokkolta Juanan: ősi riválisán át jutott tovább a Magyar Kupában az Újpest, valami nagyon elromlott a Ferencvárosnál, és ezen Moniz elküldése sem segített rövid távon.

„Fizikailag és fejben is nagyon nehéz mérkőzés volt, akadtak rossz perceink, de fantasztikus szurkolótáborunk segített ezeket átvészelni. A második félidőben jobban játszottunk, és a két mérkőzés alapján megérdemelten jutottunk tovább” – nyilatkozta Nebojsa Vignjevics a mérkőzést közvetítő Sport Tv-nek a mérkőzés után. 

Kimaradt?