Belga Nagydíj: Jenson Button indulhat az élről

Jenson Button, a McLaren brit pilótája indul az élről vasárnap a Forma-1-es autós gyorsasági-világbajnokság idei tizenkettedik futamán, a Belga Nagydíjon.

A spái pályán a szombati időmérőn a japán Kobajasi Kamui (Sauber) zárt a második, míg a venezuelai Pastor Maldonado (Williams) a harmadik pozícióban, őt azonban utóbb három hellyel hátrébb sorolták, mert az első szakaszban egy alkalommal akadályozta Nico Hülkenberget (Force India). A világbajnoki pontversenyt vezető Alonso a hatodik leggyorsabb időt érte el.button

A száraz időben lebonyolított kvalifikáció 7. helyét az ausztrál Mark Webber (Red Bull) szerezte meg, de őt váltócsere miatt öt pozícióval hátrébb sorolják a vasárnapi startnál, akárcsak Nico Rosberget (Mercedes), aki eredetileg 18. lett.

A vb-címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) és honfitársa, a 300. Forma-1-es nagydíján induló hétszeres világbajnok Michael Schumacher (Mercedes) is kiesett a második kvalifikációs körben: Vettel - csapattársa hátrasorolása miatt - végül is a 10. helyről rajtolhat, míg Schumacher a 13. helyről vághat neki a vasárnapi Belga Nagydíjnak.

Kimaradt?