Foci-vb: harcias trikolórok rohamozzák a hellén erődöt

Lényegesen támadóbb szellemű kezdő tizenegyet küld a pályára Victor Pițurcă a kedd esti Románia-Görögország világbajnoki pótselejtező visszavágóján. A fővárosi Nemzeti Arénában este 9 órakor kezdődő (Tv: Antena 1) összecsapáson a trikolórok feladata nem egyszerű, hiszen öt nappal korábban 3-1-re kikaptak a hellénektől, akik a selejtezők során nagyon kevés gólt kaptak.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Piţurcă elmondta a szokásos 1-4-2-3-1 felállás helyett most a sokkal offenzívabb 1-4-1-4-1 alakzatban küldi pályára tanítványait abban a reményben, hogy a Torje, Stancu, Maxim és Tănase négyes sikeresebben egészítse ki az ékként „dolgozó” Maricát.

A mérkőzésre minden jegy elkelt, az 50 ezer román szurkoló valószínűleg pokoli hangulatot teremt a Nemzeti Arénában. A görög fél amúgy kedd reggel hivatalos panasszal fordult a FIFA-hoz amiatt, hogy a szervezők kilátásba helyezték a stadion befedését. A FRF a hidegre fordult időjárás és a mérkőzés idejére előre jelzett esőzés miatt fedné be a stadiont, ám a görögök szerint a házigazdák ezzel a hangulat fokozását akarják elérni. A végső döntést a mérkőzés megfigyelője hozza meg.

A fogadóirodák tízszeres pénzt fizetnek a trikolórok továbbjutásához szükséges 2-0-s eredményért, a pireuszi eredményt semlegesítő 3-1-s állásért 22-szeres pénz üti a szerencsejátékosok markát.

A bukaresti összecsapást egy szerb játékvezetői brigád vezeti majd Milorad Maziccsal az élen. A görög fél attól tart, hogy a bírók a házigazdáknak fújnak majd, hiszen – mint mondják – az utóbbi években a román szövetség rendszeresen Mazicsot kérte fel a hazai felkészülési mérkőzések levezetésére. A pénteki összecsapás után a román fél azt rótta fel a portugál Proencának és partjelzőinek, hogy az első görög gól előtt Mitroglou lesen volt.

A szövetségi kapitány által mellőzött Adrian Mutu sem akart kimaradni a mérkőzés körüli felhajtásból és Facebook-oldalára kitett képmontázzsal és egy tőmondattal szúrt oda Pițurcának. A képen a válogatott edzője mint Mr. Bean szerepel, a felirat pedig: „biztosan kijutunk a vb-re.” Utóbbit a trikolórok támogatásaként is lehetne értelmezni, a képpel együtt azonban egészen más megvilágításba kerül a történet, így inkább az jön le, hogy „na, vele biztos nem sikerül!”

VB 2014, EURÓPAI PÓTSELEJTEZŐK, VISSZAVÁGÓK

  • Románia–Görögország 21.00 (Antena 1), az első mérkőzésen: 1–3
  • Horvátország–Izland 21.15, az első mérkőzésen: 0–0
  • Svédország–Portugália 21.45 (román DigiSport2), az első mérkőzésen: 0–1
  • Franciaország–Ukrajna 21.00 (magyar Digi Sport1), az első mérkőzésen: 0–2

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?