Liga 1: a Rapid nyerte a vasutasok bukaresti párbaját

Akár jó előjelnek is vehetik a kolozsvári CFR 1907 szurkolói, hogy kedvenceik vereséggel hangoltak az FC Basel elleni, szerdán sorra kerülő Bajnokok Ligája rájátszás második mérkőzésére (2-3 a Rapid ellen), ugyanis a múlt heti svájci kiszállás előtt is csak egy „csúfos döntetlenre” futotta a Iaşi ellen.rapid

Pedig minden jól alakult ... az elején. Ronny és Maftei góljaival repülőrajtot vettek Ioan Andone tanítványai, amihez a bukaresti „testvéregyesület” is hozzájárult: Cristian Oros 28. percben történt kiállítása után mindenki lefutottnak gondolta a mérkőzést.

A kolozsváriak a szünetig tartották is előnyüket, de a második félidőben radikálisan megváltozott a játék képe. Baze Ilijoski a 49. percben szépített és felcsillantotta a reményt a Giuleşti stadionban. A fővárosiak vérszemet kaptak és Alexandru Tudor hathatós hozzájárulásával ki is egyenlítettek a 61. percben, ugyanis a sípmester hagyta magát átverni Romeo Surdu által és büntetőt ítélt Ioan Ovidiu Sabău csapata javára. A 11-est értékesítő Nicolae Grigore nyolc perccel később állította a be a 3-2-es végeredményt.

A kolozsvári vasutasok a mérkőzés elvesztése mellett két játékosukat is elvesztették. Vass Ádám negyedórával a lefújás előtt lábközépcsont-törést szenvedett, Ronnyt pedig már az első félidőben le kellett cserélniük a vendégeknek, a brazil támadó esetében csak a részletes vizsgálatok döntik el, hogy izomszakadásról vagy a szalagok húzódásáról van szó.

„Nem mondhatom a játékosoknak, hogy rosszul játszottak, mert az első félidő jó volt. Szünetben változtattam a rendszeren, a jobbhátvéd hibájából kaptunk egy gólt, majd jött a 11-es, ami szerintem nem volt jogos” – vélte Andone, aki azt is felrótta Tudornak, hogy a Vasst lerúgó Nicolae Grigore csak sárga lapot kapott. 

A hétvégén pályára lépő többi erdélyi csapat közül a Medgyes zsinórban második győzelmét aratta egy újonc ellen, a Besztercei Gloria pedig pontot szerzett Galacon.

dinamoA forduló másik rangadóján a Dinamo a 94. percben szerzett találattal 2-1-re győzött a feltörekvő Ploieşti Petrolul ellen.

Liga 1, 6. forduló:

Rapid–Kolozsvári CFR 3-2

Medgyesi Gaz Metan–CS Turnu Severin 2-0

Galaci Oţelul–Besztercei Gloria 1-1

Astra Ploieşti–Concordia Chiajna 6-3

CSMS Iaşi–Pandurii 0-1

Dinamo–Petrolul 2-1

Kolozsvári U–Brassói FC 1-1

Ceahlăul–Viitorul Konstanca 0-3

FC Vaslui–Steaua 3-1

Kimaradt?