Liga 1: nyolcpontos büntetést róttak ki a FC Vaslui-ra

Nyolc pont levonásával és játékosigazolási tilalommal büntette meg a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága a Liga 1 élmezőnyébe tartozó FC Vaslui csapatát, amiért elmulasztotta kifizetni Codoban Tătar Ionel játékosügynök szolgálatait.

A régóta húzódó ügyben hozott ítéletet kommentálva a felperes véglegesnek nevezte a döntést, ugyanis – mint a ProSport című sportnapilapnak fogalmazott – rég lejárt a Nemzetközi Sportdöntő Bírósághoz (TAS) beadható fellebbezés határideje.

„Azt mondták (a Vaslui – szerk. megj.), semmi esélyem nincs arra, hogy megkapjam a pénzemet. Inkább csődbe viszik a klubot” – magyarázta a helyzetet Codoban, emlékeztetve a moldvai egyesületet, hogy a most el nem ismert szerződés első két részletét szabályszerűen kifizették.

Adrian Porumboiu, a FC Vaslui tulajdonosa szerint a játékosügynök jogtalanul kapott pénzt a csapattól. „A FRF készüljön fel a háborúra. Nem tűrjük, hogy elvegyenek tőlünk nyolc pontot és megtiltsák, hogy játékosokat vásároljunk” – fogalmazott Adrian Porumboiu.

A FC Vaslui 11 pontot gyűjtött a Liga 1 első kilenc fordulójában, amivel jelenleg a tabella 10. helyét foglalja el. Amennyiben a pontlevonást érvényesítik, akkor a moldvai alakulat 3 pontja csak a 16-17. helyre lesz elég.

Kimaradt?