Náci jelképes videóval készülnek a magyar ultrák a bukaresti meccsre

A magyar szurkolók hitleres-szálasis videóval hangolnak a román-magyar meccsre – idézte csütörtökön a hvg.hu a dotoho blogot. Az MLSZ eközben arra kéri a szurkolókat, hogy ne tekintsék háborúnak a pénteki összetűzést, és arra kéri a drukkereket, hogy kerüljék az akár politikai tartalmú, gyűlöletkeltő, esetleg rasszista megnyilvánulásokat.

"Az ultrák belehúztak a politizálásba – amihez ugye látványosan nem értenek –, de a magyar ultra még ahhoz sem ért, ami a doga lenne: szurkolni" – olvasható a dotoho blogon, amely szerint a magyarok egy "hitleres, horogkeresztes, szálasis, ustawkás" videóval készülnek a román-magyar vébéselejtezőre, amely 3000 magyar huligánt ígér, az állítólagos lengyel segítséggel együtt.

"Vajon akkor most hány magyar megy Bukarestbe? Orbán Viktor Békemenetét is lengyel vendégmunkásokkal kellett megerősíteni, Vona Gábor a lengyel szélsőjobb szervezésébe segített be, ezek szerint most szükség van már a lengyel szurkolók, huligánok segítségére is?" – teszi fel a kérdést a blogbejegyzés.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1hskQ-IK2fY

A hírek szerint az MLSZ kétszer is meghosszabbította a bukaresti meccsre a vendégszektorba szóló jegyek árusítását magyar állampolgárok számára, így is csak 2800-at adtak el, pont annyit, mint ami az NB1 átlagnézőszáma. A román Prosport.ro szerint még ennél is kevesebb, csupán 2000 jegyet vásároltak a magyarok a vendégszektorba. A szektor egyébként 5000 férőhelyes.

A dotoho szerint "a lesajnált, balkáni románok" példát mutatnak európaiságból, a román ultrák egy Hitler-, és gyűlöletmentes videóval készülnek. Így is lehet, nacionalista felhang nélkül – írják.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=M2qzqe7GtoE

Eközben az MLSZ honlapján olvasható felhívás szerint "az utóbbi évek talán legfontosabb mérkőzését játssza a magyar labdarúgó-válogatott pénteken este, Bukarestben". "A várhatóan telt ház előtt, ötvenezer román szurkoló hangorkánját a mintegy háromezer magyar szurkoló buzdítása kell, hogy ellensúlyozza" – írják.

"Arról azonban a forró hangulatú mérkőzés legfeszültebb pillanataiban sem felejtkezhetünk meg, hogy a Románia–Magyarország selejtező mérkőzés elsősorban egy sportesemény, semmiképp sem háború" – hívják fel a figyelmet.

"Bukarestben a magyar válogatott mindent el fog követni azért, hogy sikerrel járjon a román Nemzeti Stadionban. Ehhez nagyon kell szurkolóink szívből jövő és szenvedélyes szurkolása, de még a tévénézők otthoni drukkolása is. E nélkül nehezebben sikerülhet a romániai győzelem, nehezebben érhetőek el céljaink. Ugyanakkor a válogatottal együtt arra kérjük a Szurkolókat, a sportszerűség is legyen a magyar tábor jellemzője, ebben is múljuk fölül minden mérkőzésen ellenfelünket" – írja az MLSZ.

 

Kimaradt?