Bemutatta a Tottenham a Steauától megszerzett Vlad Chiricheşt

Az előzetes találgatásokkal ellentétben mégis a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának játékosa lesz Vlad Chiricheş – jelentette be a londoni klub hivatalos közleményben. A „sarkantyúsok" megegyeztek a bukaresti Steauával a 23 éves román válogatott védő átigazolásáról.

A belső védőt kereső Tottenhamnél már korábban is felvetődött Vlad Chiricheş neve, ám akkor Gigi Becali, a Steaua tulajdonosa megvétózta a transzfert. Most azonban pont került az ügy végére: a londoniak megegyeztek a bukaresti Steauával a 23 éves román válogatott védő átigazolásáról.

A Panduriitól a Steauához igazoló Chiricheş a legutóbbi szezonban bajnok lett a bukaresti együttessel, amelynek színeiben 62 tétmérkőzésen lépett pályára, és négy gólt szerzett. A román válogatott címeres mezét 19-szer ölthette magára, és minden bizonnyal ott lesz a pályán a szeptember 6-i román- magyar bukaresti vb-selejtezőn is.

Az átigazolási díjat nem hozták nyilvánosságra a klubok, a hírek szerint a Tottenham 8.7 millió eurót fizetett Chiricheşért.

„Óriási dolog ez számomra, az álmom vált valóra. A Spurs nagyon jó futballt játszik, olyat, amit én is szeretek” – mondta Vlad Chiriches.

A Spurs nyári erősítése ezzel még nem ért véget, a hírek szerint André Villas-Boas menedzser szeretné csapatában Christian Eriksent (Ajax) is. A transzferek véglegesítésére még két napjuk van a kluboknak, szeptember 2-án zárul az átigazolási időszak.

Kapcsolódók

Kimaradt?