Olimpikonjaival ünnepelt a nemzet

Köszönetet mondott a 2012-es londoni olimpia magyar résztvevőinek Áder János köztársasági elnök, aki a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj 2012 verseny végén Orbán Viktor miniszterelnökkel együtt a Puskás Ferenc Stadionban köszöntötte a londoni ötkarikás játékokon szerepelt magyar sportolókat.ader-olimpikonok

Miután a rendezvény szervezői a korábbi játékok magyar bajnokait üdvözölték, a londoni küldöttség tagjai a 2012-es olimpián és a hétfői emlékversenyen egyaránt győztes kalapácsvető, a nemzeti lobogót hozó Pars Krisztián vezetésével, a nézők vastapsa közepette vonultak be a stadionba. Mialatt végigsétáltak a pályát övező rekortánon, a kivetítőn az olimpia legemlékezetesebb pillanatainak képei peregtek.

Az erre az alkalomra felállított dísztribünön Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök egyenként gratulált a megjelenteknek. Ezután a résztvevők Miklósa Erika Kossuth-díjas énekesnő előadásában hallgatták meg a Himnuszt.

Áder János úgy fogalmazott, hogy köszönteni és köszönetet mondani jött, mert szeretné megköszönni a sportolók által elért világraszóló diadalt és a felejthetetlen londoni két hetet. Az államfő szavai szerint ők voltak azok, akik fantasztikus örömittas perceket okoztak, miközben magyarok millióival felejttették el a mindennapok gondjait.

A köztársasági elnök, aki a sportolók mellett a hozzátartozóknak, edzőknek, gyúróknak és orvosoknak is köszönetet mondott, külön kiemelte a szurkolók lelkes és sportszerű támogatását.

Zárásként azt kívánta, hogy a következő négy év felkészülése is ugyanolyan eredményes legyen, mint a londoni volt, és Rióban is zúgjon a lelátókról a "Hajrá magyarok!".olimpikonok

A köztársasági elnök köszöntőbeszéde után a megjelent olimpikonokat nyitott busz vitte körbe a stadionban, miközben a dísztribün előtt piros, fehér és zöld színű papírdarabokat szórtak a konfettiágyúk.

Kimaradt?