Pontot hozott az U, pontokat vesztett a CFR 1907

 Bár mindkét kolozsvári csapat döntetlent játszott a labdarúgó Liga 1 negyedik fordulójának pénteki játéknapján, a szurkolókban ellentétes módon csengett le az eredmény.live-text-cfr-cluj-csms-iasi-1-01345228671

A forduló első mérkőzésén kolozsvári U korán, már a 7. percben megszerezte a vezetést Viorel Dinu révén, aki parádésan elvégzett szabadrúgással juttatta előnyhöz csapatát. Mivel az egyetemisták a 17. percben Vasile Gheorghe kiállításával egyes, a 42. perctől pedig Dos Santos piroslapjával kettős emberhátrányba kerültek, valósággal bravúrnak számít, hogy a hazai alakulat csak döntetlenre tudta menteni a mérkőzést Abba 83. percben lőtt góljával.

A nap második mérkőzése sétagaloppnak ígérkezett a bajnok CFR 1907 számára, ugyanis a fellegvári stadionba a sereghajtó CSMS Iaşi látogatott. Az utóbbi időben magára találó vasutasoktól joggal várhatták el szurkolóik, hogy „kitömjék” a moldvaiak kapuját a jövő heti bajnokok Ligája selejtezőre hangolva.

A mérkőzés jól is kezdődött kolozsvári szemszögből, a játékosok könnyedén megtalálták egymást, változatos, gyors focit mutattak be. A vezető találat is viszonylag hamar, már a 20. percben megérkezett, amikor a Kapetanosz lerántásáért eléggé könnyen megítélt büntetőt Cadu értékesítette. A iaşiak 0-1-es állásnál sem nyíltak ki, úgy tűnt, hogy tökéletesen elégedettek a kisarányú vereséggel.

A vezetés megszerzése után a CFR azt a hibát követte el, hogy visszafogta támadásait, sokkal inkábba a labdabirtoklásra, mint az ellenfél kapujának veszélyeztetésére összpontosított. A mérkőzés csendesen csordogált, szünetig nem esett több gól.

A második félidőre egy sokkal „álmosabb” CFR jött visza, a iaşiak immár többször eljutottak Felgueiras kapujáig. Egyenlítő találatuk előtt már „jelezték” a vasutasoknak szándékaikat, amikor Milea lövését előbb a kapufa, az újrázást pedig Ivo Pinto mentette a gólvonalról.

Mivel Ioan Andone együttese nem vette komolyan a figyelmeztetést, az elkerülhetetlen egyenlítő gólt ugyanaz a Milea lőtte a 70. percben. A kijózanító találat után érkezett a hidegzuhany is két perccel később, amikor Herghelegiu vezetéshez juttatta a vendégeket.

Az önérzetében sértett bajnok a középkezdés után azonnal kiegyenlített Ioan Hora találatával, de többre nem futotta az időhúzásra beállt CSMS ellen.

A most bemutatott teljesítmény nem lesz a szerdai BL-selejtezőben, amikor a CFR 1907 Svájcban lép pályára 21.45-kor a FC Basel vendégeként. A mérkőzést a TVR1 közvetíti.

Az utolsó pénteki mérkőzés is döntetlennel ért véget, a Dinamo sem bírt a Concordia Chiajnával.

Liga 1, 4. forduló

Pénteki eredmények

CS Turnu Severin–Kolozsvári U 1-1

Kolozsvári CFR– CSMS Iaşi 2-2

Concordia Chiajna–Dinamo 0-0

Besztercei Gloria–FC Vaslui 0-3

Petrolul Ploieşti–Rapid 0-0

Steaua–Ceahlăul Piatra Neamţ 3-0

Konstancai Viitorul–Medgyesi Gaz Metan 0-1

Pandurii Târgu Jiu–Galaci Oţelul 3-2

Brassói FC–Astra Ploieşti 1-2

Kimaradt?