Azonnali hatállyal megszűnt az Atlético Madrid férfi kézicsapata

Azonnali hatállyal megszűnt az Atlético Madrid férfi kézilabdacsapata – írta a sport1.de, amelynek értesüléseit megerősítette Christian Dissinger, a klub német válogatott játékosa.

„Sajnos igaz a hír, de ennél többet én sem tudok, úgy tűnik, mindannyian szabadon igazolhatóvá válunk” – mondta a 21 éves német játékos a sport1.de-nek.

A handball-world.com értesülései szerint anyagi okok miatt szűnik meg a klub, amely a 2011–2012-es idény előtt éppen a csődtől menekülve költözött át a fővárosba, s lett Ciudad Realból Atlético Madrid.

A spanyol csapat a Bajnokok Ligájában a német THW Kiellel, a lengyel Kielcével, a dán KIF Koldinggal, a francia Dunkerque-kel és a 4. selejtezőcsoport győztesével került a B-csoportba, de visszalép a sorozatból.

Hivatalos bejelentés még nem érkezett a 11-szeres spanyol bajnok, 12-szeres Király-kupa-győztes klub megszűnéséről.

A klub Ciudad Real néven ötször lett spanyol bajnok, a Bajnokok Ligáját háromszor, a KEK-et kétszer nyerte meg 2002 és 2010 között.

AZ ATLÉTICO MADRID 2012–13-AS KERETE Kapusok: Javier Hombrados, Antonio Díez, Magnus Dahl, Adnan Sabanovic. Mezőnyjátékosok: Miguel Sánchez Migallón, Edu Fernández, Jonas Källman, Álvaro Ferrer, Ángel Romero, Julen Aguinagalde, David David, Roberto García Parrondo, Xavier Barachet, Joan Canellas, Mariusz Jurkiewicz, Jakov Gojun, Josep Masachs, Ivano Balic, Kiril Lazarov

Kimaradt?