Kosár világbajnokságra mennek a szentgyörgyi „öreg tyúkok”

 Kosárlabda világbajnokságra készül a sepsiszentgyörgyi Öreg Tyúkok Egyesülete, az ÖTYE. A sepsiszentgyörgyi kosárlabdázók a július 12 és 21 közti veterán kosárlabda-világbajnokságban vesznek részt, amelyet idén a görögországi Theszaloníkiben rendeznek meg.

A International Maxibasketball Federation égisze alatt sorra  kerülő világbajnokságot tizenkettedik alkalommal szervezik. Korábban Buenos Aires, Las Vegas, San Jose, Helsinki, Montevideo, Ljubljana, Orlando, Christchurch, San Juan, Prága és Natal adott otthont egy-egy világversenynek.

A megalakulásának tizenkilencedik évfordulóját idén ünneplő Öreg Tyúkok Egyesülete a küzdelemsorozat 40 pluszos korosztályába nevezett be, amit legutóbb Litvánia nyert meg, és amely címvédőként most is ott a mezőnyben. A sepsiszentgyörgyi kosarasoknak a csoportkörben Észtország, Olaszország és Kolumbia válogatottjával kell megmérkőzniük. A veterán háromszéki kosarasok indulása a világbajnokságon országos premiernek számít, hiszen Romániából női csapat soha nem vett részt ezen a világversenyen.

A női mezőnyben további öt korosztályban harcolnak a világbajnoki címért, a férfiaknál viszont kilenc csoportban írtak ki küzdelemsorozatot. „A szentgyörgyi kosarasok ereje a tizenkilenc együtt töltött évben rejlik, és abban, hogy a csapaton belül nincs közömbösség, és mindenki úgy áll fel a pályára, hogy nyerni szeretne” – tudtuk meg az ÖTYE játékosaitól. A viadal világszerte nagy érdeklődésnek örvend, hiszen a két évvel ezelőtti kiírásán rekordot jelentő 161 csapat vett részt 30 országból. Ez összesen 482 kosárlabda-mérkőzést jelent, amelyeken 2500 kosaras és 60 játékvezető működött közre.

Kimaradt?