Adventi naptárral kedveskedik rajongóinak az FK Csíkszereda

A várakozás időszakában különleges adventi naptárral lepte meg rajongóit az FK Csíkszereda labdarúgócsapata. A virtuális térben elérhető naptár „ablakaiban” minden nap a futballvilág egy-egy érdekes eseményére emlékeznek vissza.

Az 1978-as argentínai és az 1982-es spanyolországi labdarúgó világbajnokság eseményeit idézi fel az első két részében az FK Csíkszereda honlapján elérhető kalendárium, az írásokat Ráduly Róbert, Csíkszereda volt polgármestere jegyzi. Bár egyik alkalommal sem termett sok babér a magyar labdarúgó válogatottnak, ám akkoriban még nem volt kérdéses, hogy az anyaországi nemzeti tizenegy kijut-e a világeseményre.

1978-ban Argentína, Olaszország és Franciaország állította megoldhatatlan feladat elé a magyarokat, akik két kör után már biztos kiesőnek számítottak. Hiábavalónak bizonyult az 1982-es Salvador elleni világbajnoki rekord-győzelem, Argentína az akkor lassan világsztárrá formálódó, a napokban elhunyt Diego Maradona két góljának – is – köszönhetően szertefoszlatta a piros-fehér-zöld reményeket.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?