Női kézilabda: vereséggel hangolt az EB-re a magyar válogatott

A svéd válogatott 6 góllal győzött hazai pályán Danyi Gábor és Elek Gábor tanítványai ellen.

A magyar női kézilabda-válogatott a szombati egygólos győzelem után vasárnap hat góllal, 31–25-re kikapott Svédországtól. A vasárnapi Eb-főpróbán a házigazda kezdett jobban, a magyar lányok két hetest is kihagytak, és többször eladták a labdát, ebből indulva pedig könnyű gólokat szereztek a svédek. A Danyi-Elek edzőpáros időkérését követően feljavult a csapat játéka, Lakatos Rita előbb Faluvégi Dorottyának, majd Márton Grétának adott gólpasszt, ezt követően pedig bombagólt lőtt. A 14. perctől közel kilencperces svéd gólcsend következett, de egyenlíteni nem tudott a magyar csapat, még annak ellenére sem, hogy Klujber Katrin keze többször is elsült. A pihenőre 12-11-es svéd előnnyel vonultak a csapatok.

A második félidőben még egy sebességgel feljebb kapcsoltak a svédek, a magyarok nem találtak fogást a házigazda kőkemény védelmén. Egyre jobban nyílt az olló a két csapat között: a svédek egymás után lőtték az üres kapus és a gyorsindítást követően szerzett góljaikat.

A Bíró Blankát váltó Szikora Melinda hiába mutatott be több védést, a svédek lerohanásaival nem tudtak mit kezdeni Danyi Gábor és Elek Gábor tanítványai: négyszer voltak csak eredményesek gyorsindításból, addig a svédek tizennégyszer. A házigazda végül hat góllal, 31–25-re nyerte meg a mérkőzést.

A következő megálló a dániai Európa-bajnokság, a magyar válogatott december 4-én már Horvátországgal találkozik Koldingben.

(Nyitókép: MTI)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?