Liga2: nagy skalpot gyűjtött be az FK Csíkszereda

Magabiztos győzelemmel folytatta másodosztályú szereplését az FK Csíkszereda. A piros-feketék a nagy múltú Kolozsvári U csapatát győzték le a bajnokság hétközi fordulójában, ezzel őrzik hat forduló óta tartó veretlenségüket.

Nem nevezhetőek ideálisnak a csütörtökön kora este lejátszott csíkszeredai mérkőzés körülményei: a sűrű köd mellett a -5 fokos hideg is nehezítette a pályára lépő csapatok dolgát. A körülményekhez a hazaiak alkalmazkodtak jobban és a 19. percben egy megpattanó Bauza-lövéssel előnybe kerültek (1-0). A vezetés megszerzését követően is támadásban maradtak a vendéglátók: Kelemen, majd Eder is próbálkozott, miközben a vendégek is riogatták Ribánszki Lászlót, ám a hazai hálóőr nem az az ijedős fajta és magabiztosan végezte feladatát.

Hazai szempontból a lehető legjobban sikerült a második játékrész kezdése: mindössze 2 perc telt el és Mészáros találatával megduplázták az előnyüket (2-0), Marrone adta a gólpasszt. A második bekapott gól után jobban csipkedte magát a vendégcsapat, amelynek meg is lett az eredménye és a 77. percben szépített az U. A 80. percben azonban Filip kiállításával emberhátrányba kerültek a fehér-feketék, ez pedig el is döntötte a találkozó sorsát. Győzelmével a Csíkszereda a tabella 9. helyére jött fel.

 
Labdarúgó Liga 2, 14. forduló: 
FK Csíkszereda – Kolozsvári Universitatea 2:1 (1:0)
Gólszerzők: Bauza (19.p.), Mészáros (47.p.), illetve Idan (77.p.)
FK Csíkszereda: Ribánszki – Takács, Apró, Kelemen, Marrone, Csürös, Eder (Bara 90+2.p.), Botorok (Szondi 84.p.), Jebari (Savin 60.p.), Bauza (Palmes 90+2.p.), Mészáros (Bor 84.p.)
További eredmények:
FC U Craiova 1948–Bukaresti Metaloglobus 1–0
Dunărea Călărași–CS Mioveni 1–0
Viitorul Pandurii Târgu Jiu–Concordia Chiajna 1–0
CSM Slatina–Turris Turnu Măgurele 2–1
Lénárdfalvi SK Comuna–Pandurii Lignitul Târgu Jiu 2–0
Bákói Aerostar–Temesvári ASU Poli 2–2
Petrolul Ploiești–Gloria Buzău 1–1

(Borítókép: fkcsikszereda.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?