2022-es katari foci-vb: Románia a 2., Magyarország a 3. kalapból várja a sorsolást

A Mirel Rădoi vezette román válogatott a 2., a Marco Rossi által instruált magyar válogatott pedig a 3. kalapba került a 2022-es katari világbajnokság selejtezőjének sorsolása előtt – derült ki a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos tájékoztatásából.

A FIFA péntek reggel tette közzé a legfrissebb világranglistáját, ezzel együtt eldőlt, hogy az európai nemzeti csapatok melyik kalapba kerülnek a 2022-es vb-selejtező sorsolásakor. Az oroszokat az utolsó pillanatban megelőző Románia szintet lépve a 2. kalapba került, így ismét lehetségessé vált a magyar-román párharc a selejtezők során.

Mirel Rădoi tanítványai biztosan elkerülik a velük egy kalapban levő Svájc, Wales, Lengyelország, Svédország, Ausztria, Ukrajna, Szerbia, Törökország és Szlovákia csapatát. a magyar válogatott pedig nem játszhat Oroszországgal, Írországgal, Csehországgal, Norvégiával, Észak-Írországgal, Izlanddal, Skóciával, Görögországgal és Finnországgal.

A zürichi sorsoláson az 55 európai együttest tíz csoportba (öt darab öt- és öt darab hatfős csoportba) osztják be. A 2022-es katari tornára Európából a 10 csoportgyőztes, illetve a pótselejtezőből (amelyet a 10 csoportmásodik, továbbá a Nemzetek Ligája alapján kialakuló ranglistáról még két válogatott vív) három csapat juthat ki. Az európai vb-pótselejtező három ágon, négy-négy csapat részvételével, elődöntő-döntő rendszerben zajlik 2022 márciusában.

A 32 csapatos katari világbajnokságot 2022. november 21. és december 18. között rendezik meg.

(Címlapi fotó forrása: fifa.com)

Kapcsolódók

Kimaradt?