Jégkorong Erste Liga – nyolc gólt ütött a Brassó, kikapott a Gyergyó

A Brassó 8–3-ra legyőzte a vendég Dunaújvárost a jégkorong Erste Liga hétfői játéknapján. Az Acélbikák a 29. percben még csak minimális hátrányban voltak, de 4–3-as szépítésük után 14 másodperccel újabb gólt kaptak, és onnan már nem voltak egyenrangú ellenfelek. A nap másik összecsapásán a székesfehérvári Titánok együttese szétlövés után nyert a Gyergyói HK otthonában.

A két erdélyi találkozón magyar játékvezetők működnek közre, mert a romániai bírók nem tudtak megállapodni a román szövetséggel a feltételekben. Ezzel kapcsolatban Gebei Péter, a magyar szövetség játékvezetői mentora az MTI érdeklődésére elmondta, mielőtt a magyarok elvállalták volna az Erste Liga romániai összecsapásainak levezetését, egyeztettek a román szövetséggel és a romániai bírókkal, így szó sincs arról, hogy a magyar bírók „egyfajta sztrájktörők” lennének.

Ahogy megjegyezte, abban mindenki egyetértett, hogy az Erste Ligának folytatódnia kell, a koronavírus-járvány miatt eleve nehezen sikerült megszervezni a romániai összecsapásokat, és a romániai kollegák vagy a szövetség részéről semmiféle neheztelést nem éreztek, sokkal inkább együttműködést.

Eredmények:
Corona Brașov WolvesDunaújvárosi Acélbikák 8–3 (2–2, 4–1, 2–0)
Gyergyói HK–Titánok 3–4 (0–0, 2–1, 1–2, 0–0, 0–1), szétlövés után
(Címlapkép: Brasov Wolves - Facebook)
 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?