Liga 1: vidéki bajnokcsapatok rangadóját rendezik vasárnap a Fellegváron

Két hetes szünet pénteken este a Poli Iasi-FC Arges találkozóval indulnak újra a labdarúgó Liga 1 küzdelmei.

A Nemzetek Ligája utolsó két fordulója miatt félbeszakadt labdarúgó Liga 1 pénteken este a 11. forduló nyitómérkőzésével, a Poli Iasi-FC Arges találkozóval indul újra. 

A tabella jelenlegi állása szerint idén is ugyanaz a három csapat indul a legnagyobb esélyekkel a bajnoki cím megszerzéséért, 10 forduló után a FCSB és CSU Craiova 24-24 ponttal áll az élen, a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR alig három pontos lemaradással, 21 ponttal foglalja el a dobogó legalsó fokát.

Nagy kérdés, hogy a válogatott szünet miatti leállás melyik csapatnak vált hasznára, és melyiknek a kárára. Például a bajnokságot tökéletes mutatókkal kezdő oltyánok szuflája az utolsó fordulókban elfogyott, és közvetlenül a bajnokság félbeszakadása után vezetőedzőjük, Cristiano Bergodi is otthagyta őket. Helyét egy "házon belüli" edző, Corneliu Papură foglalta el, aki szombaton este a FC Botoșani elleni idegenbeli mérkőzésen mutatkozik be.

Számos kérdés vár megválaszolásra a Kolozsvári CFR háza tájékán is, ahol a vezetőedzői tisztségben levő Dan Petrescunak kell döntenie sorsáról. A vasutasok sikeredzője a 10. forduló után úgy is nyilatkozott, hogy szüksége van pár nap pihenésre, de úgy is, hogy a következő napokat arra használja fel, hogy jövőjéről döntsön. Nyilt titok, hogy Petrescunak sok külföldi megkeresése van, és a CFR vezetőségével is többször összeszólalkozott az igazolási politika miatt, de kétségesnek tartjuk, hogy cserben hagyná az Európa-ligában is érdekelt csapatot a téli szünet előtt.

A Fellegváron uralkodó állapotoknak jó fokmérője lesz az újonc Aradi UTA elleni vasárnap esti mérkőzés, ahol a 6-6 bajnoki címet magáénak tudó két nagy múlt csapat csap össze. Az aradiak kispadján az a Bálint László foglal helyet, aki 15 évvel ezelőtt egy évig a CFR játékosa is volt.  

Labdarúgó Liga 1, a 11. forduló mérkőzései
Poli Iași-FC Argeş (péntek, 17:30)
Dinamo-Voluntari (péntek, 20:30)
Academica Clinceni-FC Viitorul (szombat, 13:00)
FC Botoşani-CSU Craiova (szombat, 19:30)
Nagyszebeni FC Hermannstadt-Astra Giurgiu (vasárnap, 17:00)
Kolozsvári CFR-Aradi UTA (vasárnap, 20:00)
Chindia Targoviste-Sepsi OSK (hétfő, 18:30)
Medgyesi Gaz Metan-FCSB (hétfő, 21:00)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?