NBA

19 éves irányító lett az NBA-draft első választottja

A Georgia Egyetem irányítóját, Anthony Edwardsot választotta ki első helyen a Minnesota Timberwolves az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) szerdai amatőr játékosbörzéjén, a drafton.

A koronavírus-járvány miatt rendhagyó időben és körülmények között, online megrendezett draft 1/1-ese mindössze 19 éves és csupán egyetlen évet játszott az egyetemi bajnokságban, melyben 19,1 pont volt a meccsenkénti átlaga. Mindez már megszokottnak nevezhető, ugyanis Edwards sorozatban a 11. első választott, aki egy NCAA-idény után kerül be a profi ligába. A kollektív szerződés szerint már azt is tudni lehet, hogy a Timberwolves négy évre szóló 44,2 millió dolláros szerződést köt majd Edwardsszal.

 

Második helyen a Golden State Warriors választhatott és a Memphis Egyetem kosarasát, James Wisemant vitte el, aki csupán három mérkőzést játszott az egyetemi bajnokságban. A harmadik helyen LaMelo Ball kelt el, őt a Charlotte Hornets szerezte meg. Érdekesség, hogy Ball bátyját, Lonzót a Los Angeles Lakers második helyen választotta ki a 2017-es drafton, azóta viszont már a New Orleans Pelicansnál játszik.

(Címlapi fotó forrása: pixabay.com)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?