Nemzetek Ligája: második kalapos vb-sorsolást ért a trikolóroknak a belfasti döntetlen

Az orosz válogatott lealázása Belgrádban (Szerbia-Oroszország 5-0 - szerk. megj.) nem csupán a szláv kettőssel egy csoportban levő, és az adódó lehetőséget kihasználó Magyarország számára jelentett jó hírt: szerda este a román válogatott Belfastban elért 1-1-es döntetlenével az oroszok elé került a világbajnoksági selejtezők kalaprendszerében és a második értékcsoportból várhatja a decemberi sorsolást.

Mirel Rădoi tanítványai egy gólnélküli első félidő után az 56. percben hátrányba kerültek, ám a csereként behozott Eric Bicfalvi a 81. percben egyenlíteni tudott. 

A csoport másik mérkőzésén is 1-1-es döntetlen született Bécsben Ausztria és Norvégia között, amivel a házigazda osztrákok bebiztosították feljutásukat az élvonalba.

Románia számára sokkal fontosabb volt viszont az, hogy mi történik a B-divízió 3. csoportjában a Szerbia-Oroszország találkozón. A szerda esti mérkőzések előtt a román válogatott a 21. helyet foglalta el a világbajnoki selejtezőre összeállított európai sorrendben, amivel az jelentette volna, hogy a harmadik kalapból húzták volna ki a december 7-i sorsoláson. A trikolórok előtt az orosz válogatott állt, a zbornaja megelőzéséhez az szükségeltetett, hogy a román válogatott több pontot szerezzen az utolsó fordulóban. Mivel a szerbek 5-0-ra kiütötték az orosz válogatottat, a trikolórok pedig ponttal tértek haza Belfastból,  két csapat helyet cserélt a ranglistán:

  • 20. Románia - 1465.59 pont
  • 21. Oroszország - 1461.53 pont

 

Kapcsolódók

Kimaradt?